Zigeunersaus

(76)

Serveer je zelfgemaakte zigeunersaus aan je gasten, heerlijk voor bij een schnitzel met aardappels. Klaar in iets meer dan een half uur tijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen
Zigeunersaus

Ingrediënten


  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 150 gram witte champignons
  • 1 klein uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenpuree (140 gram)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 8 kleine (zure) augurkjes, of 4 grotere
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels azijn
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Glaasje water
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Bakpan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Keukenpapier

Zigeunersaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zigeunersaus


Voorbereiding – 10 minuten

Wrijf de champignons schoon met behulp van wat keukenpapier of een keukendoek. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de rode en groene paprika in reepjes.

Pel de uien en het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de augurkjes in dunne plakjes. 

Pompoen chutney
Zigeunersaus

De zigeunersaus afmaken – 20 minuten

Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de bakpan. Verhit de pan op midden-hoog vuur en fruit de knoflook en ui glazig.

Voeg dan de reepjes paprika, champignons, 1 theelepel chilipoeder en 3 theelepels paprikapoeder toe, bak mee totdat de reepjes paprika slap geworden zijn.

Voeg tomatenpuree, azijn en suiker toe. Meng alles goed door elkaar heen. Voeg een beetje water toe, totdat de zigeunersaus niet te dun, maar ook niet te dik is.

Voeg de gesneden augurkjes toe, roer alles goed door met een pollepel en blijf verwarmen totdat de zigeunersaus redelijk vloeibaar, maar ook stevig is.

Proef en breng op smaak met peper en zout. Deze zigeunersaus is heerlijk op bijvoorbeeld een (kalfs)schnitzel. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
76 stemmen

Zigeunersaus: Veel gestelde vragen

Kun je vers gemaakte zigeunersaus invriezen?

Een zelfgemaakte zigeunersaus kun je prima bewaren in de diepvries. Gebruik hiervoor afsluitbare diepvrieszakken. Het beste is om de saus vacuum te verpakken met behulp van een vacumeermachine.

Met wat serveer je zigeunersaus?

De meest voorkomende combinatie is met friet (patat) en een schnitzel. Maar zigeunersaus is ook erg lekker op een hamburger of als saus bij een sjasliek.

0 reacties op Zigeunersaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.