Zelfgemaakte hoisinsaus

(10)

Zelfgemaakte hoisinsaus is super makkelijk om te maken, en klaar in 10 minuten. Deze Chinese saus is lekker zout met een vleugje zoet.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-06-2022

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen
Zelfgemaakte hoisinsaus

Ingrediënten


  • 1 eetlepel maïs of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram miso pasta (te koop bij de toko)
  • 60 gram ahornsiroop
  • 2 eetlepels mirin (rijstwijnazijn)
  • 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder

Kookgerei nodig


  • Klein sauspannetje
  • Garde
  • Snijplank en koksmes

Zelfgemaakte hoisinsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-hoisinsaus


Voorbereiding -- 5 minuten

Haal de miso alvast uit de koelkast, deze lost namelijk beter op wanneer deze niet al te koud is. Pel en snijd de knoflookteen in zo fijn mogelijke stukjes. 

De zelfgemaakte hoisinsaus afmaken -- 5 minuten

Verhit een eetlepel maïs of zonnebloemolie in een klein sauspannetje en voeg daar de fijngesneden knoflook aan toe. Fruit deze ongeveer 30 seconden aan, voeg dan een halve theelepel Chinese vijfkruidenpoeder toe. 

Voeg na 30 seconden de ahornsiroop toe samen met de rijstwijnazijn en miso pasta. Meng het geheel goed samen met behulp van de garde, tot het mengsel mooi glad is.

 Zet dan het vuur op de laagste stand, en laat het geheel zachtjes pruttelen tot het de gewenste dikte heeft gekregen. Dit duurt een minuut of 3 tot 4. 

Laat de hoisinsaus afkoelen tot tenminste kamertemperatuur voordat je deze gebruikt. 

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-06-2022


Waardeer dit recept!
10 stemmen

Zelfgemaakte hoisinsaus: Veel gestelde vragen

Hoe lang kun je hoisinsaus bewaren?

Bewaar de zelfgemaakte hoisinsaus in een luchtdicht bakje tot maximaal een week in de koelkast.

Waar gebruik je hoisinsaus voor?

Je kunt deze hoisinsaus als basis voor een heerlijke woksaus gebruiken, bijvoorbeeld met broccoli en rundvlees, of kip met courgette enzovoorts. Deze zelfgemaakte hoisinsaus kun je ook gebruiken om vlees mee te marineren, of als dipsaus.

2 reacties op Zelfgemaakte hoisinsaus

Willem plaatste op 07-12-2018 om 14:35:34
Leuke en lekkere recepten.vooral babipangang.mmm
Ohmydish plaatste op 07-12-2018 om 14:51:17
Dankjewel Willem, dat is leuk om te horen :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.