Zelf tonijnsalade maken

(24)

Deze klassieke tonijnsalade is heerlijk voor op brood, toast of bij een barbecue. Klaar in maar 15 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Zelf tonijnsalade maken

Ingrediënten


  • 1 blikje witte tonijn in water
  • 1 selderijstengel
  • 100 ml mayonaise
  • 1/4e theelepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 kleine rode ui
  • 2 augurken (zoetzuur)
  • optioneel: 1/2e knoflookteen
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Middelgrote kom
  • Siliconen spatel
  • Koksmes
  • Snijplank

Zelf tonijnsalade maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-tonijnsalade-maken


Klassieke tonijnsalade maken -- 15 minuten

Giet het blikje tonijn af en haal de stukjes tonijn van elkaar af met je vingers of een vork. Doe de tonijn in een middelgrote kom. Pel de rode ui en eventueel de halve knoflookteen en snijd deze fijn.

Maak de selderijstengel schoon en snijd de selderij en augurkjes in blokjes. Snijd de verse peterselie ook zo fijn mogelijk. Voeg de rode ui samen met de selderij en knoflook toe aan de middelgrote kom en voeg 2 eetlepels citroensap toe.

Voeg dan de augurkjes en peterselie toe, meng goed samen met een siliconen spatel. 

Klassieke tonijnsalade
Klassieke tonijnsalade

Voeg mayonaise en Dijon mosterd toe en meng de tonijnsalade goed door elkaar, breng op smaak met peper en zout.

Deze klassieke tonijnsalade kun je afgedekt tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
24 stemmen

0 reacties op Zelf tonijnsalade maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.