Zelf loempia's maken

(31)

Goedkoop en makkelijk recept om zelf loempia's te maken. Gevuld met gehakt, wortelen en meer. Klaar in een half uur tijd, recept voor 20 loempia's.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-04-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Lunch
Zelf loempia's maken

Ingrediënten


  • 20 loempiavellen
  • 500 gram gemengd gehakt
  • Olijfolie
  • 2 cm verse gember
  • 4 lente uitjes
  • 3 wortelen
  • 1 kleine verpakking glasnoedels
  • Sojasaus naar smaak
  • Worcestershiresaus naar smaak
  • Sambal naar smaak
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Chilisaus om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • Grote bakpan
  • Kleine kom
  • Huishoudfolie
  • Braadpan of een pan met dikke bodem
  • Rasp
  • Snijplank & koksmes
  • Waterkoker

Zelf loempia's maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-loempias-maken


Voorbereiding -- 15 minuten

Snijd de lente uitjes in dunne ringen. Schil en rasp de wortelen en verse gember. Verhit wat olijfolie in een grote bakpan en bak daarin het gemengd gehakt goudbruin. Voeg de geraspte wortel toe en bak een aantal minuten mee.

Voeg de gesneden lente ui en geraspte gember toe. Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, sambal en Worcestershiresaus. Vul een kom met de glasnoedels en giet er kokend water overheen. Dek de kom af met huishoudfolie.

De glasnoedels zullen na een aantal minuten transparant en zacht geworden zijn. Spoel de glasnoedels af met koud water en giet af. Voeg de glasnoedels toe aan het gemengd gehaktmengsel en laat geheel afkoelen. 

Zelf loempia's maken
Zelf loempia's maken

De loempia's bakken -- 15 minuten

Je kunt beginnen met het rollen van de loempia's zodra de vulling afgekoeld is. Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 hoek naar boven wijzend. Plaats wat van de vulling bovenop de loempiavel en vouw deze dan naar binnen.

Gebruik wat water op de randen om alles op zijn plek te houden. Herhaal totdat alle loempiavellen gebruikt zijn. Giet zonnebloemolie in een braadpan of pan met dikke bodem en verhit tot een temperatuur van 180 graden celsius.

Bak de loempia's in 3 tot 4 minuten goudbruin. Serveer met de chilisaus, eet smakelijk! Tip: voeg niet teveel loempia's tegelijkertijd toe aan de pan met hete.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-04-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
31 stemmen

0 reacties op Zelf loempia's maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.