Zelf amandelspijs maken

(16)

Zelf amandelspijs maken is makkelijk, snel en ontzettend lekker. Dit basisrecept kan gebruikt worden in allerlei koeken, taart en andere baksels.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-04-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes Calorieën 458 calorieën p.p.
Zelf amandelspijs maken

Ingrediënten


  • 200 gram amandelmeel - of gebruik hele amandelen
  • 200 gram suiker
  • 1 groot ei
  • optioneel: beetje citroenrasp en sap (of gebruik andere citrussoort)

Kookgerei nodig


  • keukenmachine of elektrische mixer
  • kleine kom
  • optioneel: citrusrasp en pers
  • huishoudfolie

Zelf amandelspijs maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes Calorieën 458 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-amandelspijs-maken


Zelf amandelspijs maken – 15 minuten

Als je hele amandelen gebruikt en deze hebben nog een velletje, kun je dit makkelijk verwijderen door deze te wellen in heet water.

Na ongeveer een kwartier kun je de velletjes er dan makkelijk af wrijven onder stromend koud water. Laat deze vervolgens drogen en vermaal deze in een keukenmachine.

Hier kun je dan de suiker en ei aan toevoegen. 

Zelf amandelspijs maken
Zelf amandelspijs maken

Als je amandelmeel gebruikt kun je deze met een elektrische mixer mengen samen met de suiker en het ei tot een samenhangend geheel.

Voeg eventueel citroenrasp en sap toe en pak het dan in met huishoudfolie.

Bewaar amandelspijs in de koelkast, je kunt dit basisrecept gebruikt voor bijvoorbeeld gevulde speculaas, gevulde koeken of een amandelstaaf.

Je zou het eventueel ook kunnen gebruiken in deze taart i.p.v. frangipane. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-04-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Zelf amandelspijs maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.