Zelf aardbeienjam maken

(9)

Maak zelf aardbeienjam met maar 3 ingrediënten. Super makkelijk, heerlijk en je kunt het maken in minder dan een half uur. Heb jij ooit zelf jam gemaakt?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Ontbijt
Zelf aardbeienjam maken

Ingrediënten


  • 500 gram aardbeien
  • 590 gram geleisuiker
  • 1/2e citroen (sap)

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • middelgrote pan
  • inmaak potten of weckpotten
  • grote lepel

Zelf aardbeienjam maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-aardbeienjam-maken


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. 

Om de jam lang goed te houden, is het belangrijk dat er geen bacteriën in de potten zitten. Deze kun je heel makkelijk steriliseren door de potten en deksels enkele minuten te koken in kokend water. Gebruik een tang om ze uit het water te halen en zet ze op de kop op een schone theedoek. Nu zijn ze klaar voor gebruik, afdrogen is niet nodig. 

Zelf aardbeienjam maken
Zelf aardbeienjam maken

Aardbeienjam afmaken -- 15 minuten

Snijd de aardbeien in stukjes en voeg deze samen met het sap van een halve citroen en de geleisuiker toe aan de middelgrote pan. Zet het vuur middelhoog en laat de aardbeien enkele minuten doorkoken. 

Let op, want het mengsel zal gaan borrelen en het is erg heet. Je kunt een vork gebruiken als je geen grote stukken aardbei in de jam wilt. Verdeel dan voorzichtig de hete jam in de schone potten. 

Plaats de (metalen) deksel erop en zet de potten op de kop op de theedoek. Laat ze afkoelen terwijl ze omgekeerd staan, op deze manier ontstaat er vacuum en zijn de potten jam heel erg lang houdbaar! Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Zelf aardbeienjam maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.