Zeebaars met witlof en balsamico

(13)

Deze heerlijke zeebaars met witlof en balsamico kun je in 15 minuten op tafel zetten. Recept voor twee personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-08-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Zeebaars met witlof en balsamico

Ingrediënten


  • 1 hele zeebaars of 2 zeebaarsfilets
  • 1 grote witlof
  • Handvol cherry tomaatjes
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: 1 sinaasappel

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grillpan
  • Optioneel: vis pincet
  • Keukenpapier

Zeebaars met witlof en balsamico Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zeebaars-met-witlof-en-balsamico


De zeebaars fileren -- 30 minuten

Het makkelijkste is om de visboer te vragen om de zeebaars alvast schoon te maken voor je. 

Hieronder zie je hoe je een hele zeebaars kunt schoonmaken: Alle vissen hebben schubben op de huid, je zult deze voor het bereiden eraf moeten halen. Je kunt het beste de zeebaars in de gootsteen schoon maken aangezien er een hoop rommel vanaf komt. Wees voorzichtig tijdens het schoonmaken aangezien de vis scherpe vinnen heeft. 

Gebruik de achterkant van je koksmes om tegen de richting van de schubben in te gaan. Pak de staart van de vis vast met een keukendoek. Maak de vis schoon onder koud, stromend water. Controleer naderhand een keer extra of alle schubben er daadwerkelijk af zijn. 

Snijd de vis over de lengte in om de maag en ingewanden te verwijderen. Maak de vis nogmaals schoon onder koud, stromend water. Snijd in de vis, achter de graten tot het bot vanaf de kop. Volg de botten met je fileermes, van kop tot staart om de zeebaarsfilet eraf te snijden. 

Herhaal deze stap voor de andere filet. Haal het membraan en de delen met bloed af van de filet. Verwijder de graten met behulp van een vis pincet. 

Zeebaars met venkel en balsamico azijn
Zeebaars met witlof en balsamico azijn

De zeebaars met venkel en balsamico azijn afmaken -- 15 minuten

Snijd de witlof doormidden, haal de harde kern eruit en snijd de rest vrij fijn. Besprenkel met een beetje olijfolie en een klein beetje sinaasappelsap. Breng op smaak met zout en peper. 

Snijd de cherry tomaatjes in partjes en zet opzij. Dep de visfilets droog met keukenpapier en wrijf er wat olijfolie over. Verhit de grillpan en gril de vis 1 - 2 minuten aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar is. Breng op smaak met peper en zout. 

Haal de filets uit de grillpan en voeg balsamico azijn toe aan dezelfde pan. Laat een aantal minuten pruttelen, op deze manier haal je alle smaken uit de pan in de azijn. 

Verdeel de witlof over 2 borden, plaats de zeebaarsfilet bovenop en verdeel ook de cherry tomaatjes. Maak het gerecht af door er de balsamico azijn reductie overheen te gieten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-08-2022


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Zeebaars met witlof en balsamico

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.