Zapiekanka

(12)

Zapiekanka is een heerlijk broodje uit Polen met gebakken champignons, ui, kaas en tomatenketchup. Ook wel de koningin van het Poolse street food genoemd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Zapiekanka

Ingrediënten


  • 1 baguette (Frans stokbrood)
  • 300 gram champignons
  • 150 gram geraspte kaas
  • half klein uitje, of een sjalotje
  • kleine handvol bieslook
  • tomatenketchup
  • klontje roomboter

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Keukenpapier of champignonborstel
  • Bakpan

Zapiekanka Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zapiekanka


Voorbereiding – 10 minuten

Maak de champignons schoon met behulp van (droog) keukenpapier of een champignonborstel. Snijd de champignons dan in plakjes.

Pel het uitje en snipper de helft van de ui fijn. Snijd de baguette doormidden. 

Zapiekanka
Zapiekanka

De zapiekanka afmaken – 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius. Verwarm een beetje roomboter in de bakpan. Bak de champignons samen met de fijngesneden ui ongeveer 5 minuten.

Beleg de twee helften van het stokbrood met de gebakken champignons en ui. Verdeel ongeveer een handvol geraspte kaas over de stokbroodjes.

Plaats de broodjes ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de zapiekanka uit de oven en maak af met tomatenketchup. Snijd de bieslook fijn en garneer de broodjes hiermee. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Zapiekanka

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.