Zalm teriyaki

(56)

Een heerlijke zalm in een makkelijke teriyakisaus. Een hartige licht zoete saus die vol van smaak is. Serveer deze zalm teriyaki met knapperige groenten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-02-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 357 calorieën p.p.
Zalm teriyaki

Ingrediënten


  • 150 ml sojasaus
    • Liefst een lichte Chinese sojasaus
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • Honing naar smaak
  • Klein stukje verse gember van ongeveer een centimeter
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 1 of 2 eetlepels maïzena
  • 3 eetlepels water
  • 4 zalmfilets zonder huid
  • Zwarte en witte sesamzaadjes
  • Optioneel: lente ui

Kookgerei nodig


  • Kleine sauspan
  • Kleine kom
  • Garde
  • Oven
  • Rasp

Zalm teriyaki Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 357 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-teriyaki


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de lente uitjes in dunne ringen en zet opzij. Rasp ongeveer een centimeter verse gember. Als je een donkere sojasaus gebruikt kun je beter de hoeveelheid halveren, aangezien deze anders te zout zal zijn.

Voeg sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel totdat de suiker volledig opgelost is, meng met behulp van een garde.

Voeg maïzena toe in een kleine kom en meng het water er doorheen totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg het maïzena-mengsel toe aan het sojamengsel en breng aan de kook.

Laat de saus een aantal minuten goed doorkoken, of totdat de saus dik begint te worden. Je kunt eventueel wat extra maïzena toevoegen als je een hele dikke saus wilt hebben.

Meng dan wel eerst de maïzena met water. 

Zalm teriyaki
Zalm teriyaki

De zalm teriyaki afmaken – 15 minuten

Bedek de zalmfilets met de teriyaki saus. Draai de zalmfilets om en bedek ook de andere kant met de teriyaki saus. Houdt wat saus over, zodat je deze bij de gebakken zalmfilets kunt serveren. 

Bak de teriyaki zalmfilets op 200 graden Celsius 10 minuten lang in de oven. Bestrooi de zalmfilets met zwarte en witte sesamzaadjes na het bakken. Garneer met lente ui. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-02-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
56 stemmen

Zalm teriyaki: Veel gestelde vragen

Welke bijgerechten zijn lekker bij zalm?

Serveer bijvoorbeeld met knapperige groente zoals wortel, prei, kool of een salade. Gekookte rijst, noedels of spaghetti passen ook heel goed bij dit gerecht.

Kun je de zalm ook invriezen?

Deze zalm teriyaki kun je prima invriezen. Zo kun je de zalm nóg veel langer bewaren. Gebruik hiervoor een stevig diepvrieszakje.

Welke sojasaus kun je het beste gebruiken?

Om de teriyakisaus te maken kun je het beste gebruik maken van een lichte maar niet te zoute sojasaus.

2 reacties op Zalm teriyaki

ElsaRblog plaatste op 20-10-2016 om 09:56:28
Hmmm super lekker!!!
Ohmydish plaatste op 20-10-2016 om 11:12:24
Dankje Elsa! :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.