Zalm met rucolapesto en rijstnoedels

(1)

Zalm met rucolapesto en rijstnoedels is een heerlijke snelle maaltijd. Combineer rucola, walnoten en kappertjes voor een lekkere toevoeging aan zalm.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Zalm met rucolapesto en rijstnoedels

Ingrediënten


  • 200 gram zalm
  • 1 broccoli
  • 2 meiknolletjes/meiraap
  • 1 grote ui
  • 150 gram dikke rijstnoedels (of andere noedels)
  • grote hand rucola
  • ongeveer 2 eetlepels walnoten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 knoflooktenen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Kookgerei nodig


  • sla centrifuge
  • wok of grote bakpan
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • (kleine) blender
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • vergiet

Zalm met rucolapesto en rijstnoedels Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-met-rucolapesto-en-rijstnoedels


Voorbereiding – 10 minuten

Zorg er eerst voor dat de rucola goed gewassen is met koud water. Maak de rucola vervolgens goed droog met een sla centrifuge.

Pel de knoflooktenen en voeg deze samen met de kappertjes toe aan de blender. Voeg ook de rucola en olijfolie toe en pureer goed.

Breng op smaak met peper en zet de rucolapesto apart. Schil de meiknolletjes en snijd deze in partjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

Pel de ui en snijd deze fijn. Snijd de zalm in stukken, mocht het nodig zijn dien je eerst de graten en vel te verwijderen.

Breng 1 liter water aan de kook, dit kan ook in de waterkoker! 

Zalm met rucolapesto en rijstnoedels
Zalm met rucolapesto en rijstnoedels

De zalm met rucola pesto en rijstnoedels afmaken – 10 minuten

Plaats de rijstnoedels in een middelgrote kom en giet het kokende water erover.

Dek de kom af met huishoudfolie en laat de noedels zacht worden in ongeveer 10 minuten.

Controleer de kook of wacht tijd van de noedels op de verpakking, dit kan per soort verschillen. Verhit de wok tot erg heet en voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe.

Voeg als eerste de broccoli roosjes en meiknol partjes toe. Na ongeveer 2 minuten voeg je ook de ui toe en na nog een minuut de zalm stukjes.

Tip: Roer niet te vaak, omdat de zalm dan uit elkaar zal vallen. Als na een paar minuten de zalm en groenten gaar genoeg zijn, voeg je de rucolapesto toe.

Breng op smaak met peper en zout.

Giet de rijstnoedels af en serveer samen met de zalm. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-01-2024


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Zalm met rucolapesto en rijstnoedels

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.