Ohmydish.nl


Zalm met rucolapesto en rijstnoedels

Zalm met rucolapesto en rijstnoedels is een heerlijke snelle maaltijd. Combineer rucola, walnoten en kappertjes voor een lekkere toevoeging aan zalm.

Zalm met rucolapesto en rijstnoedels
20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Zalm met rucolapesto en rijstnoedels

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram zalm (je kunt ook kleinere stukjes gebruiken zoals wij deden)
  • 1 broccoli
  • 2 meiknolletjes/meiraap
  • 1 grote ui
  • 150 gram dikke rijstnoedels (of andere noedels)
  • grote hand rucola
  • ongeveer 2 eetlepels walnoten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 knoflooktenen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
Zalm met rucolapesto en rijstnoedels ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • sla centrifuge
  • wok of grote bakpan
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • (kleine) blender
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • vergiet

Bereiden

20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-rucolapesto-en-rijstnoodles


Voorbereiding -- 10 minuten

Zorg er eerst voor dat de rucola goed gewassen is met koud water. Maak de rucola vervolgens goed droog met een sla centrifuge. Pel de knoflooktenen en voeg deze samen met de kappertjes toe aan de blender. Voeg ook de rucola en olijfolie toe en pureer goed. Breng op smaak met peper en zet de rucolapesto apart.

Schil de meiknolletjes en snijd deze in partjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Pel de ui en snijd deze fijn. Snijd de zalm in stukken, mocht het nodig zijn dien je eerst de graten en vel te verwijderen. Breng 1 liter water aan de kook, dit kan ook in de waterkoker!

Zalm met rucolapesto en rijstnoedels Zalm met rucolapesto en rijstnoedels

Zalm met rucola pesto en rijstnoedelsĀ afmaken -- 10 minuten

Plaats de rijstnoedels in een middelgrote kom en giet het kokende water erover. Dek de kom af met huishoudfolie en laat de noedels zacht worden in ongeveer 10 minuten. Controleer de kook of wacht tijd van de noedels op de verpakking, dit kan per soort verschillen.

Verhit de wok tot erg heet en voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg als eerste de broccoli roosjes en meiknol partjes toe. Na ongeveer 2 minuten voeg je ook de ui toe en na nog een minuut de zalm stukjes. Roer niet te vaak, omdat de zalm dan uit elkaar zal vallen. Als na een paar minuten de zalm en groenten gaar genoeg zijn, voeg je de rucolapesto toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de rijstnoedels af en serveer samen met de zalm. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Zachte huisgemaakte nougat

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.