Zalm met andijvie en rijstnoedels

(1)

Zalm met andijvie en rijstnoedels is een geweldige doordeweekse maaltijd. Klaar in minder dan een half uur. Je kunt de andijvie ook vervangen door spinazie.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-08-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Zalm met andijvie en rijstnoedels

Ingrediënten


  • 2 zalm filets
  • ongeveer 100 gram verse andijvie
  • 1 eetlepel gladde mosterd
  • 1,5 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • grote handvol verse selderij blaadjes
  • kleine handvol walnoten
  • ongeveer 5 radijsjes
  • olijfolie
  • 150 gram rijstnoedels
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • sla centrifuge
  • (kleine) blender
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • grote kom
  • huishoudfolie

Zalm met andijvie en rijstnoedels Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-met-andijvie-en-rijstnoedels


Voorbereiding – 15 minuten

Was de verse andijvie en maak deze droog met een sla centrifuge.

Snijd de andijvie vervolgens erg fijn en zet opzij. Was de radijsjes en verwijder de blaadjes.

Maak een snelle en simpele pesto door radijsjes, mosterd, kappertjes, selderij blaadjes, citroensap en walnoten toe te voegen aan een (kleine) blender.

Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een gladde pesto hebt bereikt. Snijd de zalm fillets in stukken en zet opzij.

Breng water aan de kook, je kunt hiervoor een waterkoker gebruiken.

Plaats de rijstnoedels in een grote kom en schenk het kokende water erbij tot de noedels volledig onder water staan.

Dek af met huishoudfolie en laat de noedels wellen voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van het type noedels. 

Zalm met andijvie en rijstnoedels
Zalm met andijvie en rijstnoedels

De zalm met andijvie en rijstnoedels afmaken – 10 minuten

Verhit ondertussen olijfolie in de grote bakpan en voeg de andijvie eventueel in delen toe.

Voeg na een paar minuten de zalmstukjes en pesto toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Giet de rijstnoedels af en meng met de gebakken zalm en andijvie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-08-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Zalm met andijvie en rijstnoedels

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.