Zachte chocolademousse

(34)

Heb je ooit al eens zo'n super zachte en luchtige chocolademousse gegeten? Zo zacht en hemels! Met een volle chocoladesmaak en smelt op je tong.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-12-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes
Zachte chocolademousse

Ingrediënten


  • 250 gram pure chocolade
  • 250 ml ongezoete slagroom
  • 150 ml water
  • 145 gram suiker (verdeel in 70 en 75 gram)
  • 100 gram eiwitten
  • optioneel: scheutje rum of andere likeur

Kookgerei nodig


  • Keukenmachine
  • Siliconen spatel
  • Grote kom
  • Koelkast
  • Pan
  • Garde

Zachte chocolademousse Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zachte-chocolademousse


Voorbereiding – 15 minuten

Verhit 150 ml water in een pan op laag vuur. Voeg 75 gram suiker toe, roer zachtjes tot de suiker opgelost is. Laat het water niet koken, voeg dan 250 gram fijngesneden chocolade toe.

Meng glad met een garde. Haal de pan van het vuur af en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Klop ondertussen de slagroom lobbig, ongeveer zo dik als yoghurt.

Meng de afgekoelde chocolade en de slagroom samen tot mooi egaal van kleur.

Zachte chocolademousse
Zachte chocolademousse

De zachte chocolademousse afmaken – 10 minuten

Klop de eiwitten stijf en voeg zodra deze stijve pieken heeft geleidelijk 70 gram suiker toe in ongeveer 1/3de per keer. Door de suiker niet in 1 keer toe te voegen voorkom je klontjes.

Meng (vouw) het eiwit voorzichtig door de chocolade heen met behulp van een siliconen spatel, zorg dat het mengsel zo luchtig mogelijk zal blijven. Voeg naar smaak een klein scheutje likeur toe, zoals witte rum of Grand Marnier. 

Plaats de zachte chocolademousse in de koelkast voor tenminste anderhalf uur. Geniet van deze zachte Belgische chocolademousse!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-12-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2023


Waardeer dit recept!
34 stemmen

0 reacties op Zachte chocolademousse

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.