Yuzu panna cotta

(12)

Deze yuzu panna cotta is een romig dessert met de frisheid van citrus. Extra mooi voor de kerst met rood fruit en witte chocolade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-12-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Yuzu panna cotta

Ingrediënten


  • 400 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 10 gram gelatine (5 gelatine blaadjes)
  • 100 gram suiker + 3 eetlepels extra
  • 1 eetlepel yuzu sap
  • 200 gram (diepvries) rood fruit, zoals frambozen, rode besjes, bramen
  • Handvol witte chocolade schaafsels
  • kerst suiker sterren ter decoratie (optioneel)

Kookgerei nodig


  • sauspan
  • garde
  • kom
  • maatbeker
  • 6 glaasjes
  • klein scherp mesje

Yuzu panna cotta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/yuzu-panna-cotta


Voorbereiding – 10 minuten

Tips: Je kunt het yuzu sap eventueel vervangen door citroen of andere citrusvrucht. De witte chocolade schaafsels kun je makkelijk zelf maken door met een scherp mes over een chocolade reep te gaan.

Week de gelatine blaadjes in koud water en verwarm ondertussen de melk in een kleine sauspan samen met de suiker. Laat deze niet te warm worden, knijp zoveel mogelijk water uit de zacht geworden gelatine en los deze op in de warme melk.

Roer de slagroom samen met het yuzu sap bij de warme melk. 

Yuzu panna cotta
Yuzu panna cotta

Yuzu panna cotta afmaken – 10 minuten + wachttijd

Zorg dat het mengsel niet te warm meer is en verdeel het dan evenredig over 6 glaasjes. Zet de glaasjes voorzichtig in de koelkast en laat dit minimaal een uur opstijven.

Maak ondertussen een topping door het fruit te verwarmen samen met 3 eetlepels suiker. Gebruik een vork om het fruit kleiner te maken, maar het mag best veel stukjes nog bevatten voor de structuur.

Laat het fruit dan afkoelen. Controleer of de panna cotta volledig stijf is geworden en serveer met rood fruit en witte chocolade schaafsels.

Een makkelijk en heerlijke afsluiter van het diner, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-12-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Yuzu panna cotta

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.