Wortel-preisoep

(26)

Een vega(n) wortel-preisoep die vol van smaak is, met een vleugje kruiden, geroosterde paprika en krokante kikkererwten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-08-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Soep recepten
Wortel-preisoep

Ingrediënten


  • ongeveer 750 gram wortelen
  • 1 grote prei
  • 1 grote ui
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm gemberwortel
  • 1 steranijs
  • 1,5e liter groentebouillon
  • flinke handvol kikkererwten
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 2 eetlepels tamarinde of gebruik het sap van een halve limoen
  • 2 geroosterde paprika's
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • oven
  • bakplaat
  • grote pan
  • houten lepel
  • blender of staafmixer

Wortel-preisoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wortel-preisoep


Voorbereiding – 20 minuten

Schil en was de wortelen en verwijder de uiteindes. Snijd de wortelen vervolgens in stukken. Was de prei en snijd zowel het witte als groene gedeelte in stukken. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd of rasp deze fijn. Snijd de geroosterde paprika in stukjes en zet opzij. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Wortel-preisoep
Wortel-preisoep

Wortel-preisoep afmaken – 30 minuten

Meng de kikkererwten met een scheut olijfolie en een theelepel gemalen komijnzaad en verspreid deze over een bakplaat zonder bakpapier. Bak de kikkererwten krokant in de oven in ongeveer 20 minuten. 

Verwarm ondertussen een scheut olijfolie in een grote pan. Bak de ui, knoflook en gember enkele minuten en bak dan ook de wortels en prei nog enkele minuten mee. 

Schenk de groentebouillon erbij samen met de steranijs en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze zachtjes koken tot de wortel zacht geworden is. 

Verwijder de steranijs en pureer de soep tot deze glad is, dit kun je met een blender of staafmixer doen. 

Breng de soep op smaak met tamarinde of limoensap, peper en zout en serveer met de stukjes geroosterde paprika en krokante kikkererwten. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-08-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
26 stemmen

0 reacties op Wortel-preisoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.