Wontons in kruidige kippenbouillon

(6)

Wontons in kruidige kippenbouillon, helemaal zelf gemaakt binnen 45 minuten! Simpel én zo ontzettend lekker, een heerlijk licht soepje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten
Wontons in kruidige kippenbouillon

Ingrediënten


  • 1 kipfilet of gebruik kippenpoten of een kippenkarkas
  • 1 (gedroogde) rode peper
  • 2 steranijs
  • scheut rijstwijn
  • 2 bleekselderij stengels
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 1,5 knoflooktenen
  • 1/2e kleine ui
  • 1 liter water
  • zout naar smaak
  • sojasaus naar smaak

Ingrediënten wontons

  • ongeveer 20 wonton vellen
  • 250 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1/2e kleine ui
  • 1,5 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • sojasaus naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • 2 middelgrote pannen + 1 deksel
  • middelgrote kom
  • bord
  • schone vochtige theedoek
  • fijne zeef

Wontons in kruidige kippenbouillon Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wontons-in-kruidige-kippenbouillon


Voorbereiding – 20 minuten

Zorg ervoor dat de wonton vellen zijn ontdooid. Was de bleekselderij en snijd in grove stukken. Schil de gember wortel en snijd ongeveer 3 cm hiervan grof voor de bouillon en rasp de overige 2 cm zo fijn mogelijk. 

Pel de knoflooktenen en ui, rasp de helft fijn en snijd de andere helft grof. Meng de geraspte ui en knoflook in een middelgrote kom met de geraspte gember, dit is alvast voor de vulling. 

Snijd de kip eventueel door de helft. Verwarm de middelgrote pan op middelhoog vuur en voeg hier de bleekselderij en grof gesneden gember, ui en knoflook aan toe. 

Na enkele minuten kun je ook de kip, steranijs en rode peper toevoegen. Schenk er dan een liter water bij, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zodra deze kookt zet je de bouillon laag en laat je deze zachtjes koken, zo worden de smaken goed opgenomen. 

Wontons in kruidige kippenbouillon
Wontons in kruidige kippenbouillon

De wontons in kruidige kippenbouillon afmaken – 20 minuten

Ondertussen kun je de wontons gaan maken. Meng het gehakt met de geraspte gember, ui en knoflook en breng dit op smaak met sojasaus. Nu is de vulling klaar en kun je deze rauw verwerken in de wontons. 

Het vouwen van wontons is niet moeilijk; neem een velletje en leg dit met de punt naar beneden op je linkerhand. Leg een beetje vulling onderaan en bestrijk de onderste 2 randen met een beetje water. Vouw de wontons dicht zodat je een driehoekje krijgt. 

Maak de puntjes nat en vouw deze naar binnen, zo simpel is het! Herhaal tot alle wontons zijn gebruikt en leg ze ondertussen op een bord met een vochtige theedoek erop om uitdrogen te voorkomen. 

Zeef de bouillon, met de kipfilets kun je bijvoorbeeld later nog een ander recept maken als je wil. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout, sojasaus en rijst azijn.

Kook hierin de wontons enkele minuten en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Wontons in kruidige kippenbouillon

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.