Witte chocolade en yuzu lava cake

(4)

De bekende moelleux au chocolat is een heerlijk cakeje met pure chocolade. Deze witte chocolade en yuzu lava cake is een frisse variatie op de klassieker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-10-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-12-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Witte chocolade en yuzu lava cake

Ingrediënten


  • 100 gram witte chocolade
  • 110 gram roomboter + extra
  • 80 gram suiker + extra
  • 4 eieren
  • 50 gram bloem
  • 1 eetlepel yuzu sap en rasp

Kookgerei nodig


  • Grote kom en garde
  • Middelgrote pan met een aluminium kom die er op past, om een bain marie te maken
  • Spatel
  • Zeef
  • Huishoudfolie
  • Siliconen kwast
  • 4 kleine schaaltjes
  • Oven

Witte chocolade en yuzu lava cake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-en-yuzu-lava-cake


Voorbereiding – 10 minuten + 1 uur wachttijd

Vul de middelgrote pan met een laagje water en verhit het water op middelhoog vuur. Snijd de chocolade in kleinere stukken en voeg deze samen met de boter in een kom. 

Plaats deze kom op de middelgrote pan en smelt hiermee de chocolade. Dit proces heet ook wel "bain marie". Blijf rustig mengen totdat er mooi gladde gesmolten chocolade overblijft. Haal de kom van de pan af. 

Meng suiker en eieren samen tot deze glad en romig zijn. Meng het ei en suikermengsel samen met de gesmolten chocolade tot deze weer glad is. Zeef er nu de bloem doorheen en voeg de yuzu toe.

Dek het beslag af met huishoudfolie en zet deze tenminste een uur lang in de koelkast. Als je deze cake maakt als afsluiter van een diner, kun je het beslag in de koelkast bewaren en vlak voor het serveren over de schaaltjes verdelen. 

Witte chocolade en yuzu lava cake
Witte chocolade en yuzu lava cake

Witte chocolade en yuzu lava cake bakken – 10 minuten

Verhit de oven tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vet de schaaltjes in met boter en voeg een laagje suiker toe. Vul de kommetjes tot de helft met het beslag. 

Bak de moelleux au chocolat 8 tot 10 minuten lang in de oven. Serveer de lava cake direct na het bakken, zodat de chocolade er uit loopt. 

Je kunt deze gemakkelijk uit de schaaltjes krijgen door met een klein mesje langs de rand te gaan. Garneer eventueel met suiker sterretjes als je het als kerst dessert gaat serveren. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-10-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-12-2022


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Witte chocolade en yuzu lava cake: Veel gestelde vragen

Waar kan ik yuzu kopen?

Yuzu is te koop als verse citrus vruchten of als sap, het sap is soms bij grotere supermarkten of bij de groothandel te koop. De verse vruchten zijn een stuk lastiger te vinden, heel soms bij een speciaalzaak of online.

Kan ik de yuzu vervangen?

Als je geen yuzu(sap) kunt vinden, kun je ook limoen- of citroensap gebruiken. Dit smaakt niet hetzelfde, maar is natuurlijk ook lekker. 

0 reacties op Witte chocolade en yuzu lava cake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.