Witte chocolade en mango slof

(11)

Een heerlijk krokant gebakje gevuld met zelfgemaakte amandelspijs. Deze witte chocolade en mango slof is klaar binnen een uur en ziet er feestelijk uit.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-05-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake
Witte chocolade en mango slof

Ingrediënten


  • 100 gram mascarpone
  • 100 ml room
  • 60 gram witte chocolade
  • ter decoratie: 1 mango
  • handvol amandelschaafsel

Ingrediënten amandelspijs

  • 25 gram roomboter
  • 75 ml water
  • 80 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 150 gram amandelmeel

Ingrediënten sloffendeeg

  • 200 gram bloem
  • 145 gram suiker
  • 2 gram baksoda
  • 145 gram roomboter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eigeel

Kookgerei nodig


  • kleine sauspan
  • houten lepel
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • sloffenring
  • kleine bakpan
  • deegroller
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • siliconen spatel
  • middelgrote kom

Witte chocolade en mango slof Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-en-mango-slof


Amandelspijs en sloffendeeg maken – 15 minuten + wachttijd

Smelt 25 gram roomboter met 75 ml water en 80 gram suiker. Voeg 50 gram bloem in één keer toe en gaar het nog enkele minuten. Voeg dan het amandelmeel toe en meng goed.

Laat de amandelspijs afkoelen terwijl je het sloffendeeg maakt. Je kunt het deeg met een elektrische mixer of met de hand kneden. Meng 200 gram bloem met 145 gram suiker en 2 gram baksoda.

Snijd 145 gram roomboter in blokjes en voeg deze geleidelijk toe terwijl je kneed. Voeg dan ook het eigeel en een eetlepel citroensap toe en kneed tot een deegbal.

Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze ongeveer een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rooster aan klein handjevol amandelschaafsel in een droge bakpan. 

Witte chocolade en mango slof
Witte chocolade en mango slof

Witte chocolade en mango slof afmaken – 45 minuten

Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en verplaats dit met de sloffenring naar de bakplaat bekleed met bakpapier. Rol de amandelspijs tot het precies in het midden van het sloffendeeg past.

Zorg dat de randen vrij zijn zodat het deeg om de amandelspijs kan rijzen. Bak de slof ongeveer 20 minuten lang en laat deze dan in de vorm afkoelen.

Smelt de witte chocolade terwijl de slof staat af te koelen, je kunt dit bain-marie doen of eventueel in de magnetron. Klop de slagroom en meng deze samen met mascarpone in een middelgrote kom.

Laat de gesmolten witte chocolade afkoelen en roer deze dan door de mascarpone. Schil de mango en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de witte chocolade room over de slof.

Decoreer met plakjes mango en amandelschaafsel. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-05-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022


Waardeer dit recept!
11 stemmen

2 reacties op Witte chocolade en mango slof

Lana plaatste op 07-02-2019 om 17:28:03
Een vraagje.. Hoe groot is de sloffenring die hiervoor gebruikt is?

Thanks

Ohmydish plaatste op 07-02-2019 om 20:37:28
Hallo Lana, een standaard sloffenring van 24 - 9 cm. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.