Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Witte chocolade cheesecake met speculaas

Een witte chocolade cheesecake met speculaas, heerlijk voor deze tijd van het jaar. Snel gemaakt zonder oven, maar kun jij wachten tot de taart stevig is?

Witte chocolade cheesecake met speculaas
25 minuten 12 personen Taart en cake
Witte chocolade cheesecake met speculaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 450 gram witte chocolade druppels - als je repen gebruikt dien je deze eerst kleiner te snijden
  • 500 gram naturel roomkaas op kamertemperatuur
  • 400 ml slagroom
  • 300 gram speculaas + extra ter garnering
  • 100 gram boter
Witte chocolade cheesecake met speculaas
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • taartvorm (26 cm) bij voorkeur met een uitneembare bodem
  • siliconen spatel
  • foodprocessor, blender of deegroller om koekkruimels te maken
  • kleine sauspan met passende kom (om bain marie te creëren)

Recept printen Bekijk reacties (51) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-cheesecake-met-speculaas


Voorbereiding -- 15 minuten

Creëer een bain-marie door een kleine sauspan te vullen met een laag water en daar een passende kom op te zetten. Plaats de witte chocolade druppels, of in stukjes gesneden repen, in de kom. Het water mag de kom niet raken, de stoom van het kokende water zal de chocolade langzaam smelten. Let op dat de chocolade niet te warm wordt en roer deze glad. Laat vervolgens afkoelen.

Gebruik de kleine sauspan nogmaals om de boter te smelten. Verkruimel ondertussen de speculaasjes, dit kun je met een foodprocessor doen maar ook met een deegroller. Houd een beetje koekkruimels apart voor de garnering en meng de koekkruimels met de gesmolten boter.

Vet de taartvorm in met boter en druk de koekkruimels in de taartvorm. Zet dit vervolgens in de koelkast terwijl je de vulling maakt. 

Witte chocolade cheesecake met speculaas
Witte chocolade cheesecake met speculaas

Witte chocolade cheesecake met speculaas afmaken -- 10 minuten + wachttijd

De witte chocolade zal inmiddels afgekoeld zijn, dus meng deze goed met de roomkaas. Je kunt dit met een garde doen, maar met een elektrische mixer krijg je het mooiste resultaat. Klop de slagroom tot deze yoghurt dikte heeft en spatel deze voorzichtig door het roomkaas mengsel.

Verdeel het mengsel over de speculaas taartbodem en zet in de koelkast. Het opstijven zal minimaal 2 uur duren, maar het liefst de hele nacht. Garneer eventueel met speculaas kruimels en geniet ervan!

← Vorig recept
Lenteuisoep
Volgend recept →
Noten-dadelbrood

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!