Een witte chocolade cheesecake met speculaas, heerlijk voor deze tijd van het jaar. Snel gemaakt zonder oven, maar kun jij wachten tot de taart stevig geworden is?
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-11-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-cheesecake-met-speculaas
Tip: Snijd de chocolade eerst in kleinere stukjes, mocht je gebruik maken van hele witte chocoladerepen.
Creëer een bain-marie door een kleine sauspan te vullen met een laag water en daar een passende kom op te zetten. Plaats de witte chocolade druppels, of in stukjes gesneden repen, in de kom.
Het water mag de kom niet raken, de stoom van het kokende water zal de chocolade langzaam smelten. Let op dat de chocolade niet te warm wordt en roer deze glad. Laat vervolgens afkoelen.
Gebruik de kleine sauspan nogmaals om de boter te smelten. Verkruimel ondertussen de speculaasjes, dit kun je met een foodprocessor doen maar ook met een deegroller. Houd een beetje koekkruimels apart voor de garnering en meng de koekkruimels met de gesmolten boter.
Vet de taartvorm in met boter en druk de koekkruimels in de taartvorm. Zet dit vervolgens in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
De witte chocolade zal inmiddels afgekoeld zijn, dus meng deze goed met de roomkaas. Je kunt dit met een garde doen, maar met een elektrische mixer krijg je het mooiste resultaat. Klop de slagroom tot deze yoghurt dikte heeft en spatel deze voorzichtig door het roomkaas mengsel.
Verdeel het mengsel over de speculaas taartbodem en zet in de koelkast. Het opstijven zal minimaal 2 uur duren, maar het liefst de hele nacht. Garneer eventueel met speculaas kruimels en geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-11-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-08-2023
Heb ik een oven nodig?
Nee, om deze witte chocolade cheesecake te maken heb je alleen maar een koelkast nodig. Het is dus een ‘no-bake’ cheesecake.
Wat is het verschil tussen Monchou en roomkaas?
Beide zijn roomkaas, Monchou is een merknaam. Een Monchou cheesecake of een roomkaas cheesecake zijn dus hetzelfde. Vaak ontstaat er verwarring omdat veel mensen de term ‘monchou’ gebruiken waar dat ‘roomkaas’ hoort te zijn.
Is deze cheesecake glutenvrij?
Nee, in de koekjes zitten gluten. Je kunt de speculaaskoekjes vervangen door een glutenvrije variant met een neutrale smaak. Je kunt dan zelf speculaaskruiden maken en deze door de koekjes mengen.
Kun je de witte chocolade cheesecake invriezen?
Dit is niet aangeraden, de speculaas zal het vocht opnemen uit de vulling en zal zompig kunnen worden. Aangezien het maken van deze cheesecake niet heel veel werk is, kun je deze het beste vers maken.
Hallo, Kun je ook verse kaas van de aldi gebruiken? of pakjes monchou?
Bedankt voor uw reactie! Groeten Dianne
Heerlijk recept! Ik heb deze in glaasjes gemaakt en dus de boter weggelaten. Mousse is lekker luchtig en stevig van textuur. Volgende week maak ik hem opnieuw voor een feestje, hopelijk is iedereen er even weg van als ikzelf... Tip rode vruchten coulis smaakt er ook geweldig bij. Zeker een aanrader voor mama’s in spe die graag eens een chocolademousse willen eten. Ik ben benieuwd hoe dit receptje smaakt met melk of donkere chocolade. Zal ik dus ook eens uittesten denk ik. Heel erg bedankt voor dit top receptje!
Hoi, ziet er heerlijk uit. Gisteravond zelf aan de slag gegaan en vanmiddag gaan we m met familie goedkeuren?
Hoi! Ik heb een vraagje ;) Deze cheesecake ziet er echt super lekker uit en ik ben van plan deze te maken. Ik vraag me alleen af of je deze cheesecake ook in kunt vriezen?? Of wordt de zijkant dan bijvoorbeeld erg taai...? Vast bedankt :) Zondag ben ik namelijk jarig, maar ik wil eigenlijk morgen dit al maken :)
Gr. Jamie
Zo...die is lekker! Ik heb m nu een paar keer gemaakt en heb er een caloriebommetje van weten te maken ipv een calorieenbom. 50 gram minder witte chocolade en ipv roomkaas, 500 gram magere kwark en de volle slagroom door de iets minder vette variant....en tjonge, hij blijft lekker!
Hallo ohmydish, Ik vraag me af of er geen gelatine nodig is? Of stijft de taart op door de chocolade? Groetjes nelleke
Ik heb de Cheescake gemaakt. Na een nacht is de taart niet stijf en na een dag ook niet. Het smaakt wel heerlijk! Waar kan het aan liggen? Gr, Nisa
hoi! kan je dit ook met mascarpone maken? alvast bedankt!
bedankt voor het snelle antwoord! Ik woon in frankrijk en ik weet niet zo goed wat ik als roomkaas kan gebruiken....saint moret is té zout....
carrefour en intermarché, dus dat komt helemaal goed! heel erg bedankt en groetjes, margit
Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.