Ingrediënten
- 1 eiwit
- 125 gram witte chocolade
- 1 rijpe avocado
- 1 theelepel agave of ahornsiroop
- 200 ml slagroom
- citroensap
- optioneel om mee te garneren: verse aardbeien en dunne amandel koekjes gebroken in stukjes
Kookgerei nodig
- Middelgrote pan met een kom die er precies in past (om een bain marie te maken)
- Keukenmixer met garde of een electrische mixer
- Grote kom
- Staafmixer
- Siliconen spatel
- Huishoudfolie
- Optioneel: fijne zeef
Voorbereiding — 5 minuten
Vul de middelgrote pan met een dun laagje water en plaats daar de kom op. Voeg stukken witte chocolade toe aan de kom. Let op: De kom mag het water niet aanraken. De stoom die tegen de kom aan komt zal de chocolade langzaam smelten. Laat de chocolade een beetje afkoelen nadat deze compleet gesmolten is.

Witte chocolade avocado mousse afmaken — 10 minuten + wachttijd
Klop de room tot een dikte van yoghurt. De slagroom mag niet té stevig zijn. Gebruik een staafmixer om een avocado puree te maken, voeg dan het citroensap toe aan de avocado pureé om te voorkomen dat deze gaat verkleuren.
Combineer de slagroom samen met de gesmolten witte chocolade en gepureerde avocado totdat deze mooi glad is. Dit kun je het beste doen met behulp van een siliconen spatel. Klop de eiwitten totdat er mooie, stevige pieken gevormd kunnen worden. Vouw dan (met de spatel!) de eiwitten rustig in de avocado mousse en voeg de agave of ahornsiroop toe.
Dek af met huishoudfolie en plaats de mousse tenminste een uur lang in de koelkast, of totdat de mousse mooi stevig is geworden. Garneer met verse aardbeien en/of stukken amandelkoekjes. Geniet ervan!
Geef een reactie