Witte asperges met koude Franse mousselinesaus

(14)

Witte asperges met koude Franse mousselinesaus is een echte klassieker. Je kunt de asperges warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Makkelijker kan bijna niet!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Witte asperges met koude Franse mousselinesaus

Ingrediënten


  • 1 kg witte asperges
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • ongeveer 150 ml zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • peterselie om te garneren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • asperge pan of grote pan
  • dunschiller
  • garde
  • middelgrote kom
  • schone theedoek

Witte asperges met koude Franse mousselinesaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-asperges-met-koude-franse-mousselinesaus


Witte asperges met koude Franse mousselinesaus maken – 25 minuten

Schil de asperges. Gebruik de schillen om een smaakvol water te creëren en voeg hier de asperges aan toe. 

Kook de asperges op laag vuur gaar in ongeveer 15 minuten. 

Witte asperges met koude Franse mousselinesaus
Witte asperges met koude Franse mousselinesaus

Maak ondertussen de koude mousselinesaus, dit is ongeveer hetzelfde als een standaard mayonaise. 

Meng het citroensap, mosterd, eigeel, peper en zout in de middelgrote kom. Voeg hier in een dun straaltje de olie aan toe terwijl je blijft kloppen met een garde. Je zult merken tot de saus steeds dikker wordt en klop tot je de gewenste dikte hebt bereikt. 

Hak de verse peterselie en zet deze opzij. Haal de asperges uit het water en laat deze uitlekken op de schone theedoek. Serveer de koude saus apart en garneer de asperges met peterselie. 

Dit is een heerlijk bijgerecht bij vele soorten vlees en vis, zoals bijvoorbeeld deze lamskarbonades. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Witte asperges met koude Franse mousselinesaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.