Witlofsoep

(11)

Witlofsoep is hartig, vullend en extra lekker met fijngesneden rauwe witlof en een smaakvolle peterselie olie. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Witlofsoep

Ingrediënten


  • 3 witlof stronken
  • 1/2 prei (liefst enkel het witte deel)
  • 3 middelgrote kruimige aardappels
  • 1 knoflookteen
  • olijfolie
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: scheut room
  • optioneel: peterselie gepureerd met olijfolie, peper en zout ter garnering

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • middelgrote pan
  • houten lepel
  • blender of staafmixer

Witlofsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witlofsoep


Voorbereiding – 10 minuten

Was de prei, verwijder het buitenste deel en snijd de prei in stukjes. Pel de knoflookteen en snijd deze grof. 

Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren van de witlof en snijd ook deze grof. Als je wilt kun je een beetje witlof apart houden en fijn snijden om mee te garneren. Deze krokante stukjes in de soep maken het geheel nóg lekkerder. 

Schil de aardappels en snijd in stukjes, niet te groot anders zal het te lang duren voor deze gaar zijn. 

Witlofsoep
Witlofsoep

Witlofsoep afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in de middelgrote pan en fruit hierin de knoflook voor ongeveer een minuut. Voeg de prei en aardappel toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg dan ook de witlof toe en bak nog eens enkele minuten mee. 

Schenk er dan de bouillon bij en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat het geheel zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappels. Als deze gaar zijn, pureer je de soep met een blender of staafmixer. 

Breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer met een beetje room, fijngesneden witlof en peterselie olie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Witlofsoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.