'Winterse' hamburgers

(11)

Deze 'winterse' hamburgers zijn natuurlijk het hele jaar lekker. Gemaakt met winterse ingrediënten; wortel, knolselderij en ui. Krokant en toch sappig!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
'Winterse' hamburgers

Ingrediënten


  • 4 runder hamburgers
  • 4 hamburger broodjes
  • 1/2 recept voor wortel chutney
  • paar sla blaadjes
  • 1 rode ui
  • boter om in te bakken
  • 1/4e knolselderij
  • zonnebloem of andere neutrale olie om in te frituren
  • zout
  • optioneel: frietjes om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • mandoline, snijmachine of dunschiller
  • pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • kom met keukenpapier
  • grote bakpan

'Winterse' hamburgers Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/winterse-hamburgers


Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst de wortel chutney volgens dit recept. Verwarm de zonnebloem of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in dunne plakjes. Dit kun je doen met een mandoline, snijmachine of dunschiller.

Was de sla blaadjes, pel de rode ui en snijd deze in dunne (halve) ringen. 

‘Winterse’ hamburgers
‘Winterse’ hamburgers

De 'winterse' hamburgers afmaken -- 30 minuten

Frituur de knolselderij in delen tot deze goudbruin zijn, haal uit het vet met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi meteen met fijn zout en herhaal tot alle knolselderij krokant is gebakken. Verhit boter in een grote bakpan en bak de hamburgers ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.

Bak in dezelfde pan de rode ui kort. Snijd de broodjes door de helft en verdeel sla blaadjes en rode ui over de bodem. Plaats hier de hamburgers op en verdeel de wortel chutney over de hamburgers. 

Maak de winterse hamburgers af met knolselderij chips en de bovenkant van de broodjes. Serveer eventueel met frietjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op 'Winterse' hamburgers

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.