Deze wig salade van ijsbersla is in minder dan 15 minuten klaar. Lekker met gebakken spekjes en croutons. Recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wig-salade-van-ijsbergsla-met-gebakken-spek-en-croutons
Pel en snijd het teentje knoflook in grove stukjes. Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en voeg daar de knoflook aan toe.
Fruit de knoflook een aantal minuten aan. Haal in de tussentijd de korsten van het brood af, en snijd het brood in blokjes.
Haal de knoflook uit de pan en voeg het gesneden brood toe, en bak deze krokant. Bak de croutons op middel-hoog vuur een aantal minuten lang, beweeg deze af en toe in de pan om te voorkomen dat deze aanbranden.
Snijd de verse dille en peterselie. Mocht je willen, dan kun je kiezen voor andere kruiden. Meng de gesneden kruiden, koksroom, melk en citroensap samen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Verhit een grillpan en voeg de ongebakken stukjes spek toe. Gril de spekjes een aantal minuten, krokant naar smaak.
Snijd de halve krop ijsbergsla in partjes (wedges / wig) en snijd het harde deel eruit. Let erop dat de ijsbergsla niet uit elkaar valt.
Verdeel de ijsbergsla over een groot bord, doe er de gebakken spekjes, croutons op en giet er de zure dressing overheen.
Garneer eventueel met wat extra kruiden, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.