Wentelteefjes met frambozen

(9)

Wentelteefjes met frambozen kunnen eigenlijk altijd. Maak ze in de vorm van een hart voor een snel ontbijt tijdens Valentijnsdag.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt
Wentelteefjes met frambozen

Ingrediënten


  • brioche brood (2 kleine sneetjes per persoon)
  • 2 eieren
  • 200 ml volle melk
  • 3 eetlepels suiker
  • handvol (diepvries) frambozen + doosje verse
  • optioneel: poedersuiker om de wentelteefjes mee te bestrooien

Kookgerei nodig


  • kleine sauspan
  • vork
  • bakpan
  • middelgrote kom
  • garde
  • spatel

Wentelteefjes met frambozen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wentelteefjes-met-frambozen


Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van een simpele frambozensaus. Verwarm hiervoor een handvol (diepvries) frambozen met een eetlepel suiker.

Maak een sausje door met een vork de frambozen te pureren en laat het dan een beetje afkoelen. Meng ondertussen de eieren samen met melk en de overige 2 eetlepels suiker.

Voor Valentijnsdag gebruikte ik een koekjes vorm om hartjes uit het brood te steken. Je kunt natuurlijk ook gewoon hele sneetjes gebruiken. 

Wentelteefjes met frambozen
Wentelteefjes met frambozen

De wentelteefjes met frambozen afmaken – 10 minuten

Verhit boter in een bakpan en haal de sneetjes door het ei-melk mengsel.

Tip: zorg ervoor dat beide kanten bedekt zijn maar laat de sneetjes brood er niet te lang in liggen. Dan zullen ze zich namelijk volzuigen en zal het brood erg slap worden.

Bak de wentelteefjes aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer meteen met de frambozensaus, verse frambozen en eventueel een beetje extra poedersuiker. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
9 stemmen

Wentelteefjes met frambozen: Veel gestelde vragen

Waarom heten deze kleine broodjes eigenlijk wentelteefjes?

De herkomst van de naam wentelteefjes staat open voor discussie. Waarschijnlijk is een “teef” een oude gebaksvorm, maar het kan ook een afgeleide zijn van “wentel 't eventjes”.

Ook de term “verloren” of “gewonnen” brood komt stamt uit de oudheid, het was destijds niet gangbaar om eten weg te gooien. Het was een gewoonte om van oud (maar niet beschimmeld) brood een gerecht te maken, zoals deze wentelteefjes.

Hoe maak je wentelteefjes?

Sneedjes oud brood worden zeer kort geweekt in melk en ei, vervolgens worden deze broodjes in boter gebakken. Deze worden met suiker en eventueel kaneel geserveerd.

0 reacties op Wentelteefjes met frambozen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.