Watalappan - kardamom-kokos custard

(13)

Je hebt er vast nog nooit van gehoord, een watalappan. Een wata.. wattes? Juist ja, een kardamom-kokos custard uit Sri Lanka. Boordevol herfstige kruiden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-10-2017, dit recept is voor 5 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Toetjes
Watalappan - kardamom-kokos custard

Ingrediënten


  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • 30 ml water
  • 3 eieren
  • 4 eidooiers
  • 4 kardamom peulen
  • snuf gemalen nootmuskaat
  • snuf zout
  • 450 ml kokosmelk
  • zonnebloem of andere neutrale olie

Kookgerei nodig


  • 5 ramekins of andere kleine ovenbestendige schaaltjes
  • ovenschaal waar de ramekins in passen
  • oven
  • middelgrote kom
  • garde
  • maatbeker

Watalappan - kardamom-kokos custard Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/watalappan-kardamom-kokos-custard


Voorbereiding -- 5 minutes

Zet eerst de ramekins klaar in een ovenschaal en vet ze in met een neutrale olie. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Zorg dat de kardamom malen is, je kunt dit natuurlijk ook kopen, anders kun je dit zelf doen door de peulen te verwijderen en de kardamom in een vijzel te stampen. Splits 4 van de 7 eieren en gebruik de eiwitten bijvoorbeeld voor het maken van een pavlova

Watalappan – kardamom-kokos custard
Watalappan – kardamom-kokos custard

Watalappan - kardamom-kokos custard afmaken -- 35 minutes

Gebruik een garde om de bruine basterdsuiker samen met het water glad te roeren. Voeg hier dan ook de kardamom, nootmuskaat en een snufje zout aan toe. Roer de eieren en eidooiers erbij tot het wederom een glad mengsel is.

Roer als laatste de kokosmelk erbij en verdeel het mengsel over de ramekins. Vul de ovenschaal waar de schaaltjes in staan voor ongeveer de helft met water en bak de pudding dan in de oven. 

Na ongeveer een half uur zijn ze gaar, of als de pudding niet meer vloeibaar is. Laat de watalappen afkoelen en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-10-2017, dit recept is voor 5 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Watalappan - kardamom-kokos custard

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.