Weet jij al wat je tijdens de lunch gaat eten? Zoek niet langer en maak deze warme Italiaanse sandwich! Belegd met verse vleeswaren en heerlijke kaas.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-11-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-01-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaanse-sandwich-met-3-soorten-vlees
Start met de simpele maar heerlijke dressing. Pak een kom en garde en voeg een halve eetlepel citroensap toe. Het citroensap hoeft niet perse vers geperst te zijn.
Voeg 2 theelepels kappertjes en 3 eetlepels olijfolie toe. Meng goed en voeg dan 2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden toe.
Meng goed tot een gladde dressing, je kunt altijd nog een beetje mayonaise toevoegen als de consistentie te waterig is. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de halve salami in dunne plakjes en zet aan de kant. Was en snijd de tomaten in plakjes.
Snijd het stokbrood in 3 gelijke delen en verdeel de salami plakjes, 3 plakjes coppa di parma, 3 plakjes gedroogde ham en 3 plakjes zachte Italiaanse kaas op elke helft van het brood, en houdt de bovenkanten apart.
Zorg ervoor dat de kaas aan de bovenkant zit, zodat het mooi kan smelten in de oven.
Zet de onderste helften van de Italiaanse sandwich in de oven onder de grill stand. Zodra de kaas mooi gesmolten is, haal je de broodjes uit de oven en verdeel de tomatenplakjes en slablaadjes.
Besmeer als laatste de bovenkanten van het stokbrood met de dressing, dit gaat het makkelijkste met de bolle kant van een lepel. Plaats de bovenkanten op de broodjes en geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-11-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-01-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.