Walnotentaart

(50)

Een ontzettend luchtige walnotentaart die gemaakt wordt zonder toevoeging van boter. Extra lekker met Noilly Prat, of gebruik rode port. Klaar binnen 1 uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-10-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-11-2022

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Walnotentaart

Ingrediënten


  • 250 gram walnoten
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml Noilly Prat of rode Port
  • (lactosevrije) boter om in te vetten

Kookgerei nodig


  • oven
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • bakplaat
  • snijplank & koksmes
  • elektrische mixer
  • grote kom
  • siliconen spatel

Walnotentaart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/walnotentaart


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en leg de walnoten op een bakplaat. 

Rooster de walnoten ongeveer 10 minuten in de oven en laat ze dan afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 170 graden Celsius. 

Walnotentaart
Walnotentaart

Walnotentaart afmaken – 45 minuten

Klop de eidooiers samen met suiker tot een luchtige massa, dit zal ongeveer 5 minuten duren met een elektrische mixer. Hak de walnoten fijn en roer deze samen met de Noilly Prat en bloem door de eidooiers. 

Ontvet een kom en garde van een  elektrische mixer en klop de eiwitten tot deze stijve pieken hebben. Roer de eiwitten voorzichtig door het mengsel en schenk het mengsel dan in de ingevette taartvorm. 

Bak de walnotentaart in ongeveer 35 minuten gaar, afhankelijk van je oven. Laat deze dan volledig afkoelen, deze luchtige taart kan een beetje brokkelig zijn. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-10-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-11-2022


Waardeer dit recept!
50 stemmen

0 reacties op Walnotentaart

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.