Zelf wafels maken

(17)

Zelf wafels maken is lekker als toetje, lunch, ontbijt of.. elk moment van de dag eigenlijk! Heerlijk met rood fruit en slagroom.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-07-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-02-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Ontbijt
Zelf wafels maken

Ingrediënten


  • 500 gram zelfrijzend bloem
  • 250 gram boter + meer om mee in te vetten
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • Theelepel vanille-extract of vanillesuiker
  • Ongeveer 200 ml melk
  • Optioneel: Rood fruit naar keuze
  • Optioneel: slagroom

Kookgerei nodig


  • Keukenmachine met garde of een handmixer
  • Kleine sauspan
  • Afkoelrek
  • Wafelijzer
  • Kom
  • Optioneel: spuitzak zonder opzetstuk

Zelf wafels maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-wafels-maken


Voorbereiding -- 5 minuten

Smelt de boter in een klein sauspannetje. Meng de bloem, suiker en vanille-extract samen in een kom. Giet de gesmolten boter er overheen en blijf mengen.

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe totdat het beslag glad is. Je kunt kiezen hoeveel melk je gaat toevoegen. Door meer melk toe te voegen krijg je zachtere wafels.

Het wafelbeslag moet een beetje lopend zijn voor zachte, maar stevige wafels. Je kunt minder melk toevoegen om een stevigere wafel te bakken. 

Wafels met rood fruit
Wafels met rood fruit

De wafels afmaken -- 15 minuten

Verhit het wafelijzer en vet deze in met wat boter. Wees er zeker van dat beide kanten ingevet zijn anders zal het wafelbeslag blijven plakken. Goed invetten scheelt veel schoonmaken.

Je kunt het wafelbeslag het makkelijkste met een spuitzak in het wafelijzer spuiten, maar je kunt er ook een lepel voor gebruiken. Spuit niet té veel wafelbeslag in het wafelijzer, het overbodige beslag zal er dan uit lopen.

Haal de wafels uit het ijzer zodra deze mooi evenredig bruin gebakken zijn. Plaats de wafels op een afkoelrek en herhaal bovenstaande stap tot al het wafelbeslag gebruikt is.

Serveer de wafels met rood fruit zoals aardbeien, frambozen en bijvoorbeeld bosbessen. Klop eventueel wat slagroom en serveer bij de wafels. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-07-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-02-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

0 reacties op Zelf wafels maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.