Vistaco's met kabeljauw

(4)

Vistaco's met kabeljauw, zure room en een groene koolsalade. Veel lekkere smaken gecombineerd in 1 gerecht, klaar in 30 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-03-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vistaco's met kabeljauw

Ingrediënten


  • 1 kilo kabeljauw
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 3 eetlepels sap van een limoen (staat niet op de ingrediënten foto)
  • Anderhalve theelepel komijnpoeder
  • 5 theelepels chilipoeder
  • Anderhalve theelepel gedroogde koriander
  • 1 middelgrote knoflookteen, in fijne stukjes gesneden
  • Zout naar smaak
  • Tortilla's
  • Salade, zoals een groene koolsalade

Kookgerei nodig


  • Grote bakpan
  • Grote kom
  • Kleine bakpan

Vistaco's met kabeljauw Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vistacos-met-kabeljauw


Voorbereiding – 20 minuten

Maak de kabeljauw schoon en snijd deze in evenredige stukken. Als je gebruik maakt van ingevroren vis wees er dan zeker van om de vis eerst te ontdooien.

Dit kun je het beste doen door de kabeljauw eerst in lauwwarm water te plaatsen. Meng zonnebloemolie samen met limoensap, chilipoeder, komijn, koriander, knoflook en wat zout naar smaak in de grote kom.

Bedek de kabeljauw met het mengsel, gebruik hiervoor je handen om te voorkomen dat de vis stuk gaat. Mocht je geen zin hebben om olie over je handen te krijgen dan kun je latex handschoenen aan doen.

Of doe dit eventueel voorzichtig met een lepel. Plaats de grote kom met de kabeljauw in de koelkast voor tenminste 15 minuten tijd. 

Vistaco's met kabeljauw
Vistaco's met kabeljauw

De vistaco's met kabeljauw afmaken – 10 minuten

Haal de vis na 15 minuten uit de koelkast. Verhit de grote bakpan zonder olie of boter. Dit is niet nodig aangezien de vis al geheel bedekt is met olie (en zal hierdoor niet roken!).

Gril de vis op redelijk hoog vuur in 2 - 3 minuten gaar. Draai elk stukje vis om en gril totdat elk stukje gebakken is. Beweeg de stukjes kabeljauw niet te veel in de pan, anders zal dit uit elkaar vallen en plakken aan de pan.

Gril de tortilla's in ongeveer 15 - 30 seconden aan beide kanten. Voeg salade (zoals een groene koolsalade) toe en plaats daar de gebakken kabeljauw stukjes op.

Deze vistaco's zijn het lekkerst met een zure room, een snel en makkelijk recept hieronder:

Ingrediënten voor een simpele zure room

  • Klein bekertje zure room
  • Halve eetlepel limoen zeste
  • 2 eetlepels vers geperst limoensap

Instructies: meng alle ingrediënten goed door elkaar in een middelgrote kom. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-03-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Vistaco's met kabeljauw

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.