Vispannetje met zalm en koolvis

(31)

Populair in restaurants, makkelijk zelf thuis te maken. Een vispannetje met zalm en koolvis in een heerlijke vissaus met een korstje van kaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-05-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Vispannetje met zalm en koolvis

Ingrediënten


  • 3 wortelen
  • 1 ui
  • 125 gram zalm
  • 200 gram koolvis
  • 100 gram voorgekookte en gepelde garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4e knolselderij
  • Klontje roomboter
  • scheutje volle melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 1/2 visbouillonblokjes
  • Klein zakje geraspte jonge kaas
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • 2 kleine pannetjes
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Maatbeker
  • Pollepel
  • Sauspan
  • Grote pan
  • Vergiet
  • Oven
  • Bakplaat bedekt met bakpapier
  • Grote kom

Vispannetje met zalm en koolvis Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vispannetje-met-zalm-en-koolvis


Voorbereiding -- 20 minuten

Bereid een halve liter visbouillon voor. Kook water en voeg 1,5 visbouillonblokjes toe aan het kokende water in een maatbeker

Vul een pan met water en breng deze aan de kook. Schil de wortelen en knolselderij. Snijd dan de ui en knoflook in kleine blokjes. Smelt een klontje boter in een sauspan en voeg de ui toe. Bak een minuut mee en voeg dan de knoflook toe. 

Voeg na ongeveer 3 minuten 2 eetlepels bloem toe. Laat dit enkele minuten garen op laag vuur en schenk er dan de visbouillon en een scheutje volle melk bij. Laat al roerend de saus indikken. Kook in de tussentijd de in blokjes gesneden wortelen en knolselderij 5 minuten lang in het kokende water. Giet daarna af in een vergiet

Snijd de zalm en witvis in blokjes en voeg toe aan de grote kom. Meng er dan de garnalen, wortelen en knolselderij doorheen. 

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vul de kleine pannetjes met het groente en vis-mengsel, vul het pannetje dan tot bijna de rand met de ingedikte vissaus. Bedek de bovenkant met geraspte jonge kaas. 

Vispannetje met zalm en koolvis
Vispannetje met zalm en koolvis

Het vispannetje met zalm en koolvis bakken -- 10 minuten

Bak de vispannetjes in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in 10 minuten gaar. Haal ze dan uit de oven en serveer met bijvoorbeeld een lekkere salade en pasta. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-05-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-07-2023


Waardeer dit recept!
31 stemmen

2 reacties op Vispannetje met zalm en koolvis

Laura plaatste op 18-09-2017 om 17:04:42

Echt heel lekker! Was wel een grote hoeveelheid voor 2 personen, wij hebben er met vieren van gegeten met gebakken aardappeltjes. Dankjewel voor het recept. Groetjes Laura

Ohmydish plaatste op 18-09-2017 om 19:58:59
Dankje Laura! Fijn dat het lekker was! Groetjes :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.