Een overheerlijke vijgen en appel crumble met noten is krokant en zacht tegelijk. Klaar binnen 45 minuten en is zowel als gebak en ontbijt een aanrader.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-10-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vijgen-en-appel-crumble
Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in kleine partjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter. Meng de appels en vijgen en verdeel deze over de ingevette taartvorm.
Hak de hazelnoten grof en snijd de boter in blokjes. Meng de boter en hazelnoten met de bloem, rietsuiker, amandelmeel, een snufje zout en halve theelepel kaneel in een grote kom.
Gebruik je vingers om alles goed te mengen, het deeg zal kruimelig worden. Verdeel deze kruimels over het fruit en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Deze crumble is zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-10-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-09-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.