Vijgen clafoutis

(29)

Een vijgen clafoutis is ontzettend makkelijk om te maken. Een Frans gebak dat extra lekker is met zoete rijpe vijgen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-11-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Vijgen clafoutis

Ingrediënten


  • ongeveer 10 verse vijgen
  • 100 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 125 gram suiker
  • snuf zout
  • 25 gram roomboter
  • 200 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker

Kookgerei nodig


  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • oven
  • kleine sauspan
  • elektrische mixer

Vijgen clafoutis Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vijgen-clafoutis


Voorbereiding – 15 minuten

Vet een taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Meng bloem samen met bakpoeder en een snuf zout. Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en zet opzij. 

Meng 4 eieren samen met suiker en vanille suiker enkele minuten in een elektrische mixer. Voeg langzaam de melk toe en hierna ook de bloem, bakpoeder en snuf zout. 

Voeg de gesmolten boter toe en meng tot het beslag glad is. Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen door de helft. 

Vijgen clafoutis
Vijgen clafoutis

Vijgen clafoutis afmaken – 30 minuten

Verdeel het beslag over de ingevette taartvorm. Verdeel de vijgen over het beslag, met de gesneden kant naar boven, en bak de clafoutis gaar in ongeveer een half uur. 

Serveer bij voorkeur terwijl de clafoutis nog een beetje warm is. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-11-2023


Waardeer dit recept!
29 stemmen

0 reacties op Vijgen clafoutis

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.