Verse coquilles in bechamel saus
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Verse coquilles in bechamel saus

Deze verse coquilles in bechamel saus zijn zo zacht als boter. Met Zwitserse gruyère kaas en paneermeel. Recept voor 2 personen.

35 minuten
2 personen

Let op: De meest belangrijke stap in dit recept is om te controleren of de coquilles vers zijn. Dit doe je door aan de coquilles te ruiken, verse coquilles hebben een licht-zoete geur.

Kijk naar de coquilles en controleer dat ze een lichte creme kleur hebben. De coquilles moeten ook stevig en relatief droog aanvoelen.

Gooi coquilles weg die slijmerig, rubberig zijn of een verkeerde kleur hebben. Controleer eerst de coquilles alvorens verder te gaan met de rest van het recept.

Verse coquilles in bechamel saus ingrediënten
Recept verse coquilles in bechamel saus

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-04-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Als je verse coquilles hebt gekocht die nog in de schelp zitten, dan is het handig om deze open te maken met behulp van een lang en flexibel mes.

Begin door via de platte kant een snede te maken tot de andere kant van de schelp. Til de platte kant van de schelp op en gebruik een lepel of je handen om de coquille uit de schelp te krijgen. 

Verwijder alles van de coquille behalve de witte en dikke spier. Verwijder ongewenste organen van de spier en dep de coquille droog met een schone keukendoek.

Maak de coquille schelp schoon, aangezien we daarin het gerecht gaan serveren. Verhit je oven voor tot een temperatuur van 210 graden Celsius.

Maak de bechamelsaus terwijl de oven aan het opwarmen is. Smelt 25 gram boter in een klein sauspannetje op laag vuur. Voeg dan 30 gram bloem toe en blijf roeren met een garde totdat er een dikke roux ontstaat.

Voeg beetje bij beetje de volle melk toe, totdat de saus dik genoeg is. Voeg wat geraspte nootmuskaat toe en zet het vuur uit. Verhit een kleine bakpan op middel-hoog vuur, voeg wat boter toe en wacht totdat deze gesmolten is.

Bak de coquilles aan beide kanten 2 minuten. Roer de coquille niet door de pan terwijl deze aan het bakken is. Voeg op het laatste een klein scheutje witte wijn toe en laat het vocht verdampen.

Zet het vuur uit en verplaats de coquilles naar de schelp. 

Verse coquilles in béchamel saus
Verse coquilles in béchamel saus

De verse coquilles in bechamel saus afmaken – 15 minuten

Pak het diepe deel van de coquille schelp en plaats daarin de gebakken coquille in het midden. Giet er dan voorzichtig de béchamel saus in en voeg geraspte Zwitserse gruyère kaas aan toe met wat broodkruim.

Breng het geheel op smaak met peper en zout, en herhaal voor de andere coquilles. Plaats de schelpen op de bakplaat en bak deze 10 minuten lang in de oven. Direct serveren. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
653.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.25 g
8.01 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.3 g
9.3 g
Eiwitten
17.36 g
Vezels
2.31 g
Natrium
1143.19 mg
Mineralen
Ijzer
3.39 mg
Calcium
180.12 mg
Magnesium
65.91 mg
Kalium
65.91 mg
Fosfor
300.78 mg
Koper
0.46 mg
Zink
1.92 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
10.04 µg
Vitamines
Vitamine C
6.17 mg
Vitamine D
0.25 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.33 mg
Vitamine B6
0.18 mg
Vitamine B12
0.9 µg
Foliumzuur
12.1 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Verse coquilles in bechamel saus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.