Geniet van een hartige lunch met deze heerlijke venkeltaartjes. Met een knapperige bite en een subtiele smaak van crème fraîche.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-08-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkeltaartjes
Snijd de venkelknol in niet al te dikke plakjes. Verhit een grillpan op middel-hoog vuur en besmeer de venkelplakjes aan beide kanten met olijfolie. Grill de venkelplakjes 2 - 3 minuten aan beide kanten totdat er zichtbare grill lijnen ontstaan.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de crème fraîche samen met een ei glad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel een dun laagje van dit mengsel over elk stukje bladerdeeg, maar laat de randen vrij.
Maak de venkeltaartjes af door er een beetje geraspte kaas op te doen. Bedek de venkelplakjes niet al te veel.
Bak de venkeltaartjes in 10 tot 15 minuten goudbruin. Serveer direct, of bewaar de venkeltaartjes tot maximaal 1 dag in de koelkast. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-08-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.