Venkelsoep

(6)

Deze simpele venkelsoep heeft een fluweelzachte smaak. Uitermate geschikt voor regenachtige dagen, recept voor 6 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-02-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Venkelsoep

Ingrediënten


  • 2 venkelknollen
  • 2 aardappelen
  • 1 bleekselderij stengel
  • 1/2e ui
  • 4 teentjes knoflook
  • Anderhalve liter groentebouillon
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Blender of staafmixer
  • (keuken)touw

Venkelsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkelsoep


Voorbereiding – 15 minuten

Was de bleekselderij en verwijder eventueel de draden met een dunschiller en snijd de bleekselderij in stukken. Verwijder het groene gedeelte en de harde kern van de venkelknollen.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd vervolgens de ui en de venkelknollen in stukken van 1 tot 2 cm en de knoflook grof. Verhit de grote pan op middel-hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. 

Fruit de ui, knoflook, bleekselderij en venkel licht aan, blijf af en toe roeren. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in stukken. Voeg de aardappelen na 5 minuten toe, of zodra de groentes zacht geworden zijn

 Maak een pakketje van de tijm en het laurierblad, met wat (keuken)touw. Op deze manier kun je de kruiden makkelijk(er) uit de pan halen. Schenk de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook. 

Venkelsoep
Venkelsoep

De venkelsoep afmaken – 45 minuten

Zet het vuur lager en laat de venkelsoep 40 minuten lang zachtjes koken. Haal de bouquet garni (kruidenpakketje) uit de soep na 40 minuten.

Pureer de venkelsoep met een blender of staafmixer. Proef de soep en bepaal of er extra peper en zout toegevoegd moet worden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-02-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Venkelsoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.