Vegetarische zwarte bonen stoofpot

(5)

Vegetarische zwarte bonen stoofpot is gevuld met lekkere verse groentes en kruiden. Recept voor 4 personen, klaar in een uurtje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-10-2022

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische zwarte bonen stoofpot

Ingrediënten


  • 300 gram gedroogde zwartoog bonen (of gebruik zwarte bonen) *
  • 2 pastinaken
  • 5 middelgrote wortels
  • 6 middelgrote vastkokende aardappels
  • 250 ml groentebouillon
  • halve theelepel gemalen chili
  • 1 theelepel gemalen citroengras of sereh
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • olijfolie om mee te bakken
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: peterselie om mee te garneren

Kookgerei nodig


  • Grote kom
  • Middelgrote pan
  • Snijplank en koksmes
  • Dunschiller
  • Vergiet
  • Grote bakpan met dikke bodem

Vegetarische zwarte bonen stoofpot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-zwarte-bonen-stoofpot


Voorbereiding – 30 minuten

Zoals eerder aangegeven in dit recept is het belangrijk om de zwartoog bonen eerst een nacht te laten wellen. Vul een middelgrote pan met water en breng het water aan de kook.

Kook de bonen ongeveer een half uur lang, of totdat de bonen lichtelijk zacht zijn. Pel en snijd in de tussentijd de rode uien en knoflook in fijne stukjes.

Pel en was de wortelen, pastinaak en aardappelen. Snijd de groenten in evenredig grote stukjes, je kunt zelf kiezen hoe groot je de stukjes wilt hebben.

Hoe groter de stukken, des te langer de kooktijd is. 

Vegetarische zwarte bonen stoofpot
Vegetarische zwarte bonen stoofpot

Koken van de vegetarische zwarte bonen stoofpot – 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan met dikke bodem en fruit hierin de gesneden rode ui en knoflook voor een minuut of 2. Voeg dan de gesneden wortelen, pastinaak en aardappelen toe en bak deze een minuut of 5 mee.

Giet de zwartoog bonen af en voeg deze toe aan de grote bakpan. Voeg citroengras, chili, koriander en gember toe. Meng goed en voeg dan de groentebouillon toe.

Zet het vuur lager en laat het stoofpotje 20 - 30 minuten lang pruttelen, afhankelijk van de dikte en grootte van je groenten. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Garneer eventueel met gesneden peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-10-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Vegetarische zwarte bonen stoofpot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.