Vegetarische zwarte bonen stoofpot is gevuld met lekkere verse groentes en kruiden. Recept voor 4 personen, klaar in een uurtje.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-10-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-zwarte-bonen-stoofpot
Zoals eerder aangegeven in dit recept is het belangrijk om de zwartoog bonen eerst een nacht te laten wellen. Vul een middelgrote pan met water en breng het water aan de kook.
Kook de bonen ongeveer een half uur lang, of totdat de bonen lichtelijk zacht zijn. Pel en snijd in de tussentijd de rode uien en knoflook in fijne stukjes.
Pel en was de wortelen, pastinaak en aardappelen. Snijd de groenten in evenredig grote stukjes, je kunt zelf kiezen hoe groot je de stukjes wilt hebben.
Hoe groter de stukken, des te langer de kooktijd is.
Verhit olijfolie in een grote bakpan met dikke bodem en fruit hierin de gesneden rode ui en knoflook voor een minuut of 2. Voeg dan de gesneden wortelen, pastinaak en aardappelen toe en bak deze een minuut of 5 mee.
Giet de zwartoog bonen af en voeg deze toe aan de grote bakpan. Voeg citroengras, chili, koriander en gember toe. Meng goed en voeg dan de groentebouillon toe.
Zet het vuur lager en laat het stoofpotje 20 - 30 minuten lang pruttelen, afhankelijk van de dikte en grootte van je groenten. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Garneer eventueel met gesneden peterselie. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-10-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.