Vegetarische wortel en linzen stoof

(57)

Makkelijke en heerlijke vegetarische wortel en linzen stoof, laat de crème fraîche weg voor een vegan versie. Klaar in minder dan een uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-08-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische wortel en linzen stoof

Ingrediënten


  • 1 kilo wortels
  • 250 gram linzen *Notitie
  • grote handvol (diepvries) erwtjes
  • 1 grote ui
  • 4 knoflooktenen
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • olijfolie
  • stuk gemberwortel (ongeveer 2 cm)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2e theelepel gemalen chili
  • 1/2e liter groentenbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • kleine handvol cashewnoten
  • optioneel om te serveren: crème fraîche (voor een niet-vegan versie)
  • rijst om erbij te serveren
  • optioneel: peterselie om te garneren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • optioneel: mandoline
  • braadpan

Vegetarische wortel en linzen stoof Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-wortel-en-linzen-stoof


*Notitie: sommige linzen soorten moeten enkele uren weken in water. 

Voorbereiding -- 10 minuten

Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakjes, je kunt hier een mandoline voor gebruiken als je wilt. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil het stuk gemberwortel en rasp deze fijn. 

Vegetarische wortel en linzen stoof
Vegetarische wortel en linzen stoof

Vegetarische wortel en linzen stoof afmaken -- 45 minuten

Verhit olijfolie in de braadpan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg na ongeveer een minuut de wortelplakjes toe en bak deze nog enkele minuten langer. 

Voeg de tomatenpuree toe en bak ook deze kort, voeg dan de geraspte gember, gemalen chili, kurkuma en ras el hanout toe. Schenk de groentebouillon erbij samen met de linzen en erwtjes en laat het zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. 

Breng op smaak met peper en zout en serveer met rijst, cashewnoten en creme fraîche. Garneer met peterselie en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-08-2023


Waardeer dit recept!
57 stemmen

2 reacties op Vegetarische wortel en linzen stoof

Freerk plaatste op 26-04-2022 om 19:24:45

Heerlijk Recept - 5 sterren. De tijd kan veel korter. Rijst weggelaten Linzen van de Jumbo gebruikt 18min kooktijd Wortels (bio) een beetje geschraapt, in blokjes gesneden en vervolgens ca 10 minuten gekookt. Overige ingrediënten tijdens het koken toegevoegd.

Ohmydish plaatste op 26-04-2022 om 22:45:00
Dankje voor je leuke bericht, super om te horen! De kooktijd is inderdaad afhankelijk van de soort linzen die je gebruikt evenals de grootte van de groente stukjes. Fijn dat het gesmaakt heeft, fijne avond! Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.