Vegetarische springrolls

(30)

Knapperig en licht vullende vegetarische springrolls geserveerd met een simpele (pittige) sojasaus. Recept voor 25 loempia's.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-04-2015, dit recept is voor 5 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Hapjes en snacks
Vegetarische springrolls

Ingrediënten


  • 25 ronde rijstvellen
  • 1 rode paprika
  • Halve komkommer
  • 2 wortelen
  • 1 little gem (sla)
  • 2 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels mirin (rijstwijn)
  • 5 eetlepels (glutenvrije) sojasaus

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote kom
  • Rasp

Vegetarische springrolls Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-springrolls


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de paprika, sla en komkommer. Schil de wortelen en snijd de zaadlijsten uit de rode peper en komkommer. Snijd de wortels, komkommer en paprika in dunne reepjes (julienne).

Snijd de sla in kleinere stukken en snijd de lente uitjes in dunne ringen. Snijd het teentje knoflook en de rode peper (met of zonder zaadlijst) zo fijn mogelijk.

Rasp een stuk verse gember in een kommetje, meng samen met sojasaus en mirin (rijstwijn), knoflook en rode peper. Je hebt nu een heerlijke dipsaus gemaakt. 

Vegetarische springrolls
Vegetarische springrolls

De vegetarische rijstvelloempia's afmaken -- 15 minuten

Vul een grote kom met lauwwarm water. Plaats dan 1 voor 1 de rijstvellen in het water, maar niet te lang. Tussen 5 - 10 seconden, of totdat de rijstvellen transparant worden.

Leg een rijstvel op een snijplank en stapel de gesneden groentes in het midden. Voeg niet teveel toe, de loempia moet namelijk nog dicht kunnen.

Vouw de vellen op tot een loempia, vouw hiervoor eerst de zijkanten naar binnen en rol dan het rijstvel naar boven toe dicht. Herhaal voor de resterende rijstvellen.

Serveer de vegetarische springrolls met de dipsaus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-04-2015, dit recept is voor 5 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
30 stemmen

0 reacties op Vegetarische springrolls

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.