Een vegetarisch rode linzen en broccoli stoof met een beetje pit. Heerlijk met verschillende kruiden en kokosmelk. Klaar binnen 40 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-rode-linzen-en-broccoli-stoof
Pel en snijd de ui en knoflooktenen fijn. Snijd de rode peper door de helft, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringetjes. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes en zet opzij. Kook de rijst volgens de verpakking, je kunt hier elke rijst die je wilt bij serveren.
Verhit zonnebloemolie in de wok of braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de rode peper en gember toe, bak nog kort mee.
Voeg dan de gemalen koriander, komijn en kurkuma toe en na een minuut ook de rode linzen. Schenk er dan de kokosmelk en water bij en breng aan de kook.
Zet het vuur dan laag, plaats een deksel op de pan en gaar de linzen ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het type linzen dat je gebruikt.
Voeg dan de broccoli roosjes toe en gaar het nog ongeveer 10 minuten langer, je zult merken dat de linzen uiteen beginnen te vallen en de stoof dikker wordt.
Breng op smaak met zout en serveer met de rijst. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-08-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.