Vegetarische rode linzen en broccoli stoof

(21)

Een vegetarisch rode linzen en broccoli stoof met een beetje pit. Heerlijk met verschillende kruiden en kokosmelk. Klaar binnen 40 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-08-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische rode linzen en broccoli stoof

Ingrediënten


  • 200 gram rode linzen
  • 1 broccoli
  • 300 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 4 knoflooktenen
  • 3 cm gember wortel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • zout naar smaak
  • rijst om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • rasp
  • wok of braadpan met deksel

Vegetarische rode linzen en broccoli stoof Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-rode-linzen-en-broccoli-stoof


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd de ui en knoflooktenen fijn. Snijd de rode peper door de helft, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringetjes. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.

Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes en zet opzij. Kook de rijst volgens de verpakking, je kunt hier elke rijst die je wilt bij serveren. 

Vegetarische rode linzen en broccoli
Vegetarische rode linzen en broccoli

Vegetarische rode linzen en broccoli stoof afmaken -- 30 minuten

Verhit zonnebloemolie in de wok of braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de rode peper en gember toe, bak nog kort mee.

Voeg dan de gemalen koriander, komijn en kurkuma toe en na een minuut ook de rode linzen. Schenk er dan de kokosmelk en water bij en breng aan de kook.

Zet het vuur dan laag, plaats een deksel op de pan en gaar de linzen ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het type linzen dat je gebruikt.

Voeg dan de broccoli roosjes toe en gaar het nog ongeveer 10 minuten langer, je zult merken dat de linzen uiteen beginnen te vallen en de stoof dikker wordt.

Breng op smaak met zout en serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-08-2023


Waardeer dit recept!
21 stemmen

0 reacties op Vegetarische rode linzen en broccoli stoof

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.