Heerlijk geurende vegetarische risotto met romanesco met geroosterde amandelen en Parmezaanse kaas. Recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-11-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-risotto-met-romanesco
Pel en snijd het uitje in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit de ui en knoflook glazig. Rooster een handje amandelschaafsel in een droge bakpan.
Houd de amandelen in de gaten aangezien deze snel kunnen aanbranden.
Voeg de risotto toe aan de middelgrote bakpan met de ui en knoflook. Bak 5 minuten lang mee, blus de risotto af met de witte wijn. Begin met het toevoegen van de groentebouillon zodra de rijst bijna alle witte wijn heeft opgenomen.
Herhaal tot de risotto gaar is. Snijd de halve romanesco in de tussentijd in roosjes. Verhit een scheutje olijfolie in de middelgrote bakpan waar de amandelen in geroosterd zijn.
Bak de romanesco roosjes 5 minuten lang op middelhoog vuur. Voeg dan de gebakken romanesco toe aan de pan met de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de vegetarische risotto met romanesco in een diep bord en voeg naar wens geraspte Parmezaanse kaas toe. Verdeel de geroosterde amandelen bovenop. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-11-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.