Vegetarische quiche

(5)

Je eigen hartige taartbodem maken is het absoluut waard. Gebruik veel groenten en rooster ze dan eerst in de oven voor een heerlijke vegetarische quiche.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 1 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische quiche

Ingrediënten


  • 280 gram bloem
  • 1/2e theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 140 gram koude boter + extra boter om in te vetten
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • 1 aubergine
  • 2 tot 2,5 paprika, wij gebruikten een halve rode, halve gele en 1,5 groene paprika
  • een halve grote of 1 middelgrote zoete aardappel
  • een halve prei
  • 3 tomaten
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ei
  • 200 ml room
  • 1 eetlepel (gedroogde) oregano
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 100 gram geraspte kaas (jong, belegen of oud)
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • siliconen kwast
  • taartvorm
  • blindbakbonen
  • bakpapier
  • vork
  • deegroller
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • middelgrote ovenschaal
  • kleine ovenschaal
  • kleine kom
  • garde

Vegetarische quiche Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-quiche


Voorbereiding – 1 uur

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt.

Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur. 

Begin dan met het snijden van de groenten. Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten. Plaats ze dan met de snijkant naar beneden op de bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.

Zet ze dan in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot het vel een beetje zwart is geworden. Verlaag dan de oventemperatuur naar 180 graden Celsius.

Terwijl de geroosterde paprika's afkoelen kun je het deeg afmaken. Vet de taartvorm in met boter en bestuif je aanrecht en deegroller met bloem.

Rol het deeg uit en bekleed er dan de vorm mee. Verwijder het overtollige deeg en leg een vel bakpapier bovenop de taartbodem.

Bedek deze vervolgens met blindbakbonen en bak de bodem dan gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is geworden. Schil de zoete aardappel en snijd in vrij kleine blokjes.

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de prei en aubergine, snijd de prei in fijne ringen en de aubergine in vrij kleine blokjes. Meng de zoete aardappel, prei, knoflook en aubergine in de middelgrote ovenschaal.

Besprenkel met olijfolie, peper en zout en plaats deze ook in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte baktijd hangt af van de grootte van de gesneden groenten.

Was de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Plaats de tomaten in de kleine ovenschaal en besprenkel met balsamico azijn, peper en zout. Plaats deze ook in de oven voor maar 5 minuten.

Zodra de geroosterde paprika's een beetje afgekoeld zijn, kun je makkelijk het vel eraf halen. Snijd de paprika's dan in lange plakken. 

Vegetarische quiche
Vegetarische quiche

Vegetarische quiche afmaken – 35 minuten

Verwijder de blindbakbonen en bakpapier van de taartbodem. Meng het ei met room en (gedroogde) oregano en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het zoete aardappel en aubergine mengsel over de bodem.

Verdeel dan de tomaten en geroosterde paprika's. Schenk het ei en room mengsel eroverheen en maak af met geraspte kaas.

Bak nu de vegetarische quiche nogmaals in de oven voor ongeveer een half uur. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Vegetarische quiche

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.