Vegetarische filodeeg taart met broccoli

(20)

Een heerlijke krokante vegetarische filodeeg taart met broccoli die binnen een uur op tafel staat. Met 2 soorten kaas en pesto.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-06-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische filodeeg taart met broccoli

Ingrediënten


  • 6 plakken filodeeg
  • flinke klont boter
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 600 gram broccoli
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 3 eetlepels rode pesto
  • peper en zout naar smaak
  • handvol geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • kleine handvol amandelschaafsel

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • garde
  • kleine sauspan of magnetron
  • grote bakpan
  • oven
  • taartvorm
  • siliconen kwast

Vegetarische filodeeg taart met broccoli Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-filodeeg-taart-met-broccoli


Voorbereiding -- 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes. Meng de eieren samen met de room en rode pesto en breng op smaak met peper en zout. 

Smelt boter in een kleine sauspan of in de magnetron. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de broccoli roosjes toe en bak deze nog enkele minuten mee. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de vorm in met boter. 

Vegetarische filodeeg taart met broccoli
Vegetarische filodeeg taart met broccoli

Vegetarische filodeeg taart met broccoli -- 40 minuten

Besmeer een vel filodeeg met gesmolten boter en bekleed hier de taartvorm mee. Besmeer een tweede vel filodeeg met boter en voeg deze ook toe aan de taartvorm. Herhaal voor de resterende vellen filodeeg en draai ze steeds een kwartslag zodat de zijkanten van de taartvorm volledig worden bedekt. 

Verdeel de broccoli, ui en knoflook over de bodem en schenk hier dan het roommengsel overheen. Verdeel hier geraspte kaas en de mozzarella in stukken overheen. 

Maak af met amandelschaafsel en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot het deeg en de kaas mooi goudbruin zijn en het roommengsel stevig is geworden. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-06-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

0 reacties op Vegetarische filodeeg taart met broccoli

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.