Vegetarische couscous met appel en sperziebonen

(6)

Smaakvolle vegetarische couscous met appel en sperziebonen. Lekker fris en vullend, recept voor 6 personen. Klaar in iets meer dan een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-08-2022

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische couscous met appel en sperziebonen

Ingrediënten


  • 300 gram couscous
  • halve liter groentebouillon
  • olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Klein handje sperziebonen
  • 2 geroosterde paprika's
  • 1 courgette
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 3 kleine wortelen
  • 6 gedroogde vijgen
  • Klein handje munt blaadjes
  • Klein handje pittenmix
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Middelgrote kom
  • Huishoudfolie
  • Silicone spatel
  • Kleine pan
  • Grote bakpan

Vegetarische couscous met appel en sperziebonen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-couscous-met-appel-en-sperziebonen


Voorbereiding -- 20 minuten

Tip: De gemengde zaadjes kun je bij de grotere supermarkten kant en klaar kopen in een mix. Deze bevatten zaadjes van onder andere pompoen, zonnebloem en pijnboompitten.

Vul een kleine pan met water en breng deze aan de kook. Snijd de kontjes van de sperziebonen en snijd deze doormidden. Kook de sperziebonen in kokend water 5 minuten gaar en giet deze dan af.

Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Schil de wortelen en rasp deze grof. Was de courgette met koud water en verdeel deze in kleine blokjes. Snijd de geroosterde paprika's in stukken.

Snijd de appel in kleine blokjes en de gedroogde vijgen in kleine stukjes. Giet de groentebouillon in de kleine pan die je gebruikt hebt om de sperziebonen in te koken.

Voeg de couscous toe in een kom, en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de kokende groentebouillon over de couscous heen en dek af met huishoudfolie.

Op deze manier zal de stoom de couscous gaar koken. De couscous neemt ook al het vocht en smaak op, zodat je een heerlijke couscous overhoudt.

Dit duurt ongeveer 10 minuten, roer een paar keer om klontvorming te voorkomen. 

Vegetarische couscous met appel en sperziebonen
Vegetarische couscous met appel en sperziebonen

Afmaken van de vegetarische couscous met appel en sperziebonen -- 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg dan de courgette toe en bak deze een aantal minuten mee.

Voeg de wortelen en sperziebonen toe en na een aantal minuten de couscous, geroosterde pepers, appel, gedroogde vijgen en een klein handje pittenmix.

Blijf goed door elkaar roeren zodat het gerecht niet aanbrandt. Snijd de muntblaadjes en voeg deze toe aan de couscous. Breng verder op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-08-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Vegetarische couscous met appel en sperziebonen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.