Ohmydish.nl


Vegetarische couscous met appel en sperziebonen

Smaakvolle vegetarische couscous met appel en sperziebonen. Lekker fris en vullend, recept voor 6 personen. Klaar in iets meer dan een half uur.

Vegetarische couscous met appel en sperziebonen
35 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Vegetarische couscous met appel en sperziebonen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram couscous
  • halve liter groentebouillon
  • olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Klein handje sperziebonen
  • 2 geroosterde paprika's
  • 1 courgette
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 3 kleine wortelen
  • 6 gedroogde vijgen
  • Klein handje munt blaadjes
  • Klein handje gemengde zaadjes, van pompoen, zonnebloem en pijnboompitten. Deze kun je bij de grotere supermarkten kant en klaar kopen in een mix.
  • Zout en peper naar smaak
Vegetarische couscous met appel en sperziebonen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Middelgrote kom
  • Huishoudfolie
  • Silicone spatel
  • Kleine pan
  • Grote bakpan

Bereiden

35 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-couscous-appel-en-sperziebonen


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul een kleine pan met water en breng deze aan de kook. Snijd de kontjes van de sperziebonen en snijd deze doormidden. Kook de sperziebonen in kokend water 5 minuten gaar en giet deze dan af. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Schil de wortelen en rasp deze grof. Was de courgette met koud water en verdeel deze in kleine blokjes. Snijd de geroosterde paprika's in stukken. Snijd de appel in kleine blokjes en de gedroogde vijgen in kleine stukjes.

Giet de groentebouillon in de kleine pan die je gebruikt hebt om de sperziebonen in te koken. Voeg de couscous toe in een kom, en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de kokende groentebouillon over de couscous heen en dek af met huishoudfolie. Op deze manier zal de stoom de couscous gaar koken. De couscous neemt ook al het vocht en smaak op, zodat je een heerlijke couscous overhoudt. Dit duurt ongeveer 10 minuten, roer een paar keer om klontvorming te voorkomen.

Vegetarische couscous met appel en sperziebonen Vegetarische couscous met appel en sperziebonen

Afmaken van de vegetarische couscous met appel en sperziebonen -- 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg dan de courgette toe en bak deze een aantal minuten mee. Voeg de wortelen en sperziebonen toe en na een aantal minuten de couscous, geroosterde pepers, appel, gedroogde vijgen en pittenmix. Blijf goed door elkaar roeren zodat het gerecht niet aanbrandt. Snijd de muntblaadjes en voeg deze toe aan de couscous. Breng verder op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.