Vegetarische champignon Bourguignon

(48)

Deze vegetarische champignon Bourguignon is klaar in een half uur en ontzettend smaakvol door gebruik van verschillende soorten champignons en kleine uitjes

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische champignon Bourguignon

Ingrediënten


  • olijfolie
  • klontje boter
  • 125 gram verse zilveruitjes (of andere kleine uitjes zoals meloes uien)
  • 1 wortel
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 ml rode wijn
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 takjes verse tijm
  • 650 gram champignon mix (wij gebruikten shiitakes, witte en kastanje champignons)
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • klein mesje
  • middelgrote pan met dikke bodem
  • houten lepel

Vegetarische champignon Bourguignon Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-champignon-bourguignon


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de kleine uitjes kort, zo kun je ze veel beter pellen. Laat ze dan afkoelen terwijl je ondertussen de wortel schilt en snijd deze dan in plakjes. 

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd grote champignons door de helft. Pel de kleine uitjes, dit gaat het makkelijkste met een klein mesje. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Vegetarische champignon Bourguignon
Vegetarische champignon Bourguignon

Vegetarische champignon Bourguignon afmaken – 20 minuten

Verhit een klontje boter samen met olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de wortelplakjes enkele minuten. Voeg dan de champignons, kleine uitjes en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten langer op middelhoog vuur. 

Voeg de tomatenpuree en takjes tijm toe en kort daarna ook 2 eetlepels bloem. Blus het na enkele minuten af met de rode wijn. Schenk de groentebouillon erbij en zet het vuur laag. 

Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes garen en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de takjes tijm en serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree, frietjes of eventueel rijst. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023


Waardeer dit recept!
48 stemmen

8 reacties op Vegetarische champignon Bourguignon

Tessa plaatste op 27-11-2017 om 18:29:36
Gisteren dit recept geprobeerd.HEERLIJK!een echt goed recept om in de herfst van te genieten zonder vlees.
Ohmydish plaatste op 28-11-2017 om 10:43:19
Dankje Tessa, fijn dat het heeft gesmaakt :) Groetjes
Marjolein plaatste op 28-11-2018 om 18:56:51
Vraagje... waar kun je verse zilveruitjes kopen? Nl nog nooit gezien. Ga dit het weekend uitproberen! Klinkt heerlijk!
Ohmydish plaatste op 28-11-2018 om 21:00:03
Dankje Marjolein! Ze hebben ze meestal bij een goede groenteboer, of kan ze voor je bestellen. Bij een groothandel zijn ze ook meestal goed verkrijgbaar. Als je ze niet kunt vinden, kun je ze eventueel vervangen door kleine sjalotjes :)
Lindy plaatste op 13-11-2019 om 13:45:06
hoe lang lang ik dit bewaren? (ik wil het van te voren maken voor een groot diner )
Ohmydish plaatste op 13-11-2019 om 14:05:44
Hoi Lindy, in de koelkast zou ik het niet langer dan 3 dagen bewaren. In de vriezer kun je het wel heel erg lang bewaren, enkele maanden zelfs.
Malu van de Kerkhof plaatste op 01-12-2019 om 11:15:32

Wauw Veer en Marco! Wat een geweldig chefkok/restaurant waardig recept. Dit waren de woorden van mijn lief nadat ik dit heb gekookt. Een ding dat ik anders heb gedaan is ipv rode wijn, Port gebruiken. Dit gaat denk ik met de feestdagen op het menu! Liefs, Malu

Ohmydish plaatste op 01-12-2019 om 13:17:17
Dankjewel, wat super om te horen! Wat een compliment! Met rode port is het ook nog net wat kerstiger/feestelijker. Liefs terug :-)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.