Deze vegetarische champignon Bourguignon is klaar in een half uur en ontzettend smaakvol door gebruik van verschillende soorten champignons en kleine uitjes
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-champignon-bourguignon
Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de kleine uitjes kort, zo kun je ze veel beter pellen. Laat ze dan afkoelen terwijl je ondertussen de wortel schilt en snijd deze dan in plakjes.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd grote champignons door de helft. Pel de kleine uitjes, dit gaat het makkelijkste met een klein mesje. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een klontje boter samen met olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de wortelplakjes enkele minuten. Voeg dan de champignons, kleine uitjes en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten langer op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree en takjes tijm toe en kort daarna ook 2 eetlepels bloem. Blus het na enkele minuten af met de rode wijn. Schenk de groentebouillon erbij en zet het vuur laag.
Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes garen en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de takjes tijm en serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree, frietjes of eventueel rijst. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-07-2023
Wauw Veer en Marco! Wat een geweldig chefkok/restaurant waardig recept. Dit waren de woorden van mijn lief nadat ik dit heb gekookt. Een ding dat ik anders heb gedaan is ipv rode wijn, Port gebruiken. Dit gaat denk ik met de feestdagen op het menu! Liefs, Malu
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.