Een heel simpel, snel en gezond recept voor een vegan bananenmelk. Met maar 4 ingrediënten is het een prima begin van de dag!
Ingrediënten
- 1 banaan
- Glas water
- Ahornsiroop
- 2 pitloze dadels

Kookgerei nodig
- Blender
- Hoog glas
- Zeef(je)
Voorbereiding — 2 minuten
Haal de pit uit de dadels, mocht dat niet het geval zijn. Pel de banaan.

De vegan bananenmelk afmaken — 3 minuten
Voeg een glas water samen met 2 pitloze dadels toe aan de blender. Pureer totdat er geen tot weinig stukjes dadel meer zichtbaar zijn. Voeg dan de banaan en een scheutje ahornsiroop toe en pureer glad. Proef, en bepaal of de vegan bananenmelk meer siroop en/of water nodig heeft.
Giet de bananenmelk door een zeef(je) in een hoog glas om ongewenste stukjes eruit te halen. Je kunt eventueel ook het water vervangen door melk voor een niet-vegan versie. Geniet ervan!






Geef een reactie