Ohmydish.nl


Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes

Binnenkort een etentje? Haal dan eens een mooie varkensrollade en laat het de ster van de eettafel zijn! Inclusief heerlijk bloemkool recept.

1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote varkensrollade (ongeveer 700 gram)
  • 1 wortel
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 1 laurierblaadje
  • boter om in te bakken
  • 200 ml water
  • peper en zout naar smaak
  • 600 gram krieltjes (zonder schil)
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 4 eetlepels panko (Japans broodkruim)
  • 2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • halve theelepel gemalen nootmuskaat
  • 2 eieren
  • optional: snijbonen of ander soort groene bonen

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan met een dikke bodem
  • keukenthermometer
  • ovenplaat met bakpapier
  • 1 grote kom
  • 2 kleine kommen
  • 1 grote bakpan met deksel

Bereiden


1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkensrollade-gebakken-bloemkool-en-krieltjes


Voorbereiding -- 45 minuten

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Schil de wortel en pel de sjalot en knoflookteen. Snijd ze allemaal in grove stukken. Gebruik peper en zout aan alle kanten van de rollade. Verhit boter in een braadpan en bak de rollade aan alle kanten tot deze bruin is. Voeg de wortel, sjalot, knoflook, laurierblaadje en water toe. Plaats de deksel op de braadpan, maar sluit deze niet volledig zodat er nog een beetje vocht kan verdampen. Kook de rollade gaar in ongeveer 35 minuten op laag vuur. Als je niet zeker weet wanneer de rollade gaar is, kun je deze meten met een thermometer, de kerntemperatuur behoort 53 graden te zijn.

Gebruik een klein mesje om mooie bloemkoolroosjes te maken. Vul 1 van de kleine kommen met 2 losgeklopt eieren en de andere met panko, geraspte kaas, gemalen nootmuskaat, peper en zout.

Dip de bloemkoolroosjes eerst in het ei en daarna in het panko mengsel. Zorg dat de roosjes volledig bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en bak ze in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes

Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes afmaken -- 15 minuten

Terwijl je wacht tot de rollade en bloemkool klaar is, verhit je wat olijfolie in de grote bakpan en voeg de krieltjes toe. Plaats een deksel op de bakpan en stoom de aardappels gaar in ongeveer 15 minuten. Schep ze af en toe even om.

Draai het vuur dan hoger en bak de krieltjes totdat de buitenkant krokant is. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.

Snijd de rollade in mooie plakjes en verdeel over 4 borden. Verdeel ook de gebakken bloemkool en krieltjes. Maak het bord af met een beetje jus dat is ontstaan tijdens het bakken van de rollade. Wij gebruikten een beetje snijbonen voor wat extra kleur. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Wilde bramensalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.