Binnenkort een etentje? Haal dan eens een mooie varkensrollade en laat het de ster van de eettafel zijn! Inclusief heerlijk bloemkool recept.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkensrollade-gebakken-bloemkool-en-krieltjes
Schil de wortel en pel de sjalot en knoflookteen. Snijd ze allemaal in grove stukken. Gebruik peper en zout aan alle kanten van de rollade. Verhit boter in een braadpan en bak de rollade aan alle kanten tot deze bruin is. Voeg de wortel, sjalot, knoflook, laurierblaadje en water toe. Plaats de deksel op de braadpan, maar sluit deze niet volledig zodat er nog een beetje vocht kan verdampen. Kook de rollade gaar in ongeveer 35 minuten op laag vuur. Als je niet zeker weet wanneer de rollade gaar is, kun je deze meten met een thermometer, de kerntemperatuur behoort 53 graden te zijn.
Gebruik een klein mesje om mooie bloemkoolroosjes te maken. Vul 1 van de kleine kommen met 2 losgeklopt eieren en de andere met panko, geraspte kaas, gemalen nootmuskaat, peper en zout.
Dip de bloemkoolroosjes eerst in het ei en daarna in het panko mengsel. Zorg dat de roosjes volledig bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en bak ze in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes
Draai het vuur dan hoger en bak de krieltjes totdat de buitenkant krokant is. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.
Snijd de rollade in mooie plakjes en verdeel over 4 borden. Verdeel ook de gebakken bloemkool en krieltjes. Maak het bord af met een beetje jus dat is ontstaan tijdens het bakken van de rollade. Wij gebruikten een beetje snijbonen voor wat extra kleur. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.